Meny
Tilbake
19.03.2013 18:54 - oppdatert 11.05.2017 14:00

Løype HalvBirken løp

HalvBirken løp går i fint skogsterreng med start på Birkebeineren Skistadion og mål ved Håkons Hall. Løypa er 12 km. 

Høydemeter
Total stigning: 139 høydemeter
Totalt nedover: 371 høydemeter

Start til 1. matstasjon etter 6 km
Starten er på Birkebeineren Skistadion 525 m.o.h. (samme sted som Birkebeinerløpet). Etter start løper du over Sjøseterveien og en runde på ca 2 km. Her løpes det i langrennsløypene fra OL-94.

Underlaget er noe varierende, fra sti med forskjelling underlag til gressbelagt bred skitrasé. Denne delen av traseen har noen kvasse utforbakker. Vær forsiktig, særlig ved nedbør. Etter 2 km løpes det på traktorsti forbi Abbortjern.

Etter 4 km fortsetter løypa ut i VIP-veien (grusvei) før den går over i sti frem til Kanalen. Herfra løpes det på en lettløpt sti til matstasjonen ved Kroken. 

Fra Kroken til mål ved Håkons Hall
Fra siste matstasjon og til mål ved Håkons Hall er det 6 km. Den første kilometeren er på flat sti med en del steiner og noen små bløte partier. Videre kommer du inn på Maihaugløypa som følges til du kommer inn i tverrløypa rett i bakkant av Maihaugen. I Maihaugløypa er det 1,5 km med enkelte bratte bakker og noen kortere bløte partier.

Tverrløypa, som er flat og lett å løpe i, følges frem til toppen av Kleivbakken. På denne strekningen krysser traseen to lokalveier i Nybu. Vær oppmerksom, kryssende trafikk kan forekomme. Fra toppen av Kleivbakken går løypa på skrå ned bakken før målgang ved Håkons Hall.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera