Meny
Tilbake
11.04.2013 15:44 - oppdatert 08.11.2016 14:04

Generelle rennregler
Norges Skiforbunds regler for turrenn gjelder for alle arrangement i Birken Skifestival. Rennene går i klassisk stil. Unntak: Fristil er tillatt i FredagsBirken ski. Det er kontrollposter langs løypa.

Deltakerne er pliktig til å gå med synlig startnummer som er festet på brystet gjennom hele rennet. Det er ikke tillatt å brette eller dekke til startnummeret. Dersom du bruker den nye typen ryggsekk med glidelås foran, MÅ startnummer festes utenpå. 

Vest, belte eller lignende som erstatning for ryggsekken er ikke tillatt. Det er forbudt å starte på en annens nummer. Legitimasjon kan bli avkrevd ved tvil. Alle plikter å bære brikke på venstre ankel.

Det er ikke tillatt med lyd på øret under arrangementet. All påmelding er bindende. Ingen del av startkontingenten blir refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta.

Deltakere som ikke følger rennreglene kan bli diskvalifisert.

Påkledning/ryggsekk (gjelder ikke Ingalåmi)
Alle deltakere må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg under hele rennet. Den nye typen ryggsekk med glidelåslukking i front er også tillatt, men da må startnummeret festes utenpå slik at det er synlig gjennom hele rennet. Belte/rumpetaske eller lignende som erstatning for ryggsekken er ikke tillatt.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det et absolutt krav at sekken skal inneholde følgende utstyr/bekledning:

  • Vindtett jakke og bukse (med lange ermer/ben)
  • Tørt undertøy eller ekstra isolerende lag
  • Votter
  • Lue
  • Balaklava/buff/headover

Vi anbefaler også at du tar med mat/drikke og tørre sokker. Sjekk værmeldingen og tenk på din egen sikkerhet.

Deltakere som mangler påkrevet innhold i sekken ved kontroll før start, får ikke starte før dette er brakt i orden. Ved dårlige værforhold hvor mye av utstyret er anvendt, vil vi selvfølgelig utvise skjønn i målkontroll.

Deltakere vil bli diskvalifisert eller få tillegg i tid dersom:

- det ikke bæres sekk
- sekken er for lett ved målgang
- sekken mangler innhold som det er stilt krav til
- startnummer ikke bæres synlig gjennom hele rennet

Miljø
Det er nulltoleranse for forsøpling i traseen. Ta med søppel til nærmeste matstasjon! Registrert forsøpling i og langs traseen kan bli straffet med 15 minutter tillegg i tid.

Protest
Protesten skal være skriftlig og et gebyr på kr 300,- skal betales når protesten leveres i målhuset rett etter målgang eller i sekretariatet i Håkons Hall.
Følgende frister gjelder for innlevering av protest:
1. Mot forhold i rennet: 30 minutter etter målpassering.
2. Mot resultattid: 30 minutter etter at resultatene er kunngjort.

Vær- og føreforbehold
Dersom forholdene er slik at rennets jury mener det er for stor risiko for løperne å ta seg frem over fjellet, tas det forbehold om rett til å avbryte/avlyse, eventuelt utsette rennet eller starttidspunkt på kort varsel. Ved behov kan det bli satt nye spor med scooter underveis i arrangementet.

Avlysning (ihht Norges Skiforbund sitt regelverk)
Ved avlysning av våre arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter.

Dersom arrangementet må flyttes til et annet sted på samme dato, eller avlyses for deretter å bli gjennomført på en senere dato, eller for å bli flyttet til et annet sted på en ny dato, har de som var påmeldt til den opprinnelige dato, men som ikke stiller til start på ny dato ikke krav på tilbakebetaling av noen del av startkontingenten.

Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen "force majeure", beholder arrangør startkontingenten.

Transport, overnattingskostnader og lignende vil ikke bli refundert ved sykdom eller ved avlysning av arrangementet.

Bilder/film
I alle Birkenarrangement er det fotografer ute i løyper og traseer for å ta bilder av arrangementene. Bildene kan bli benyttet i kommersiell sammenheng - som annonser og reklamekampanjer. Presse/media og andre aktører kan også benytte disse bildene. Dersom du som deltaker ønsker å reservere deg mot slik bruk, ta kontakt med Birkenkontoret!

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera