Meny
Tilbake
23.04.2013 09:55 - oppdatert 26.06.2017 11:28 Løype UngdomsBirken sykkel

Informasjon om ny løype for UngdomsBirken sykkel 2017

UngdomsBirken sykkel er f.o.m 2017 flyttet fra Birkebeineren Skistadion ned til Håkons Hall.

Løypelengde
Lengden på løypa for klassene 12-14 år er 7,5 km. Lengden på løypa for 15-16 årsklassen er 9,5 km.

Løypebeskrivelse
Starten foregår på tverrenden av Ungdomshallen som ligger ved Håkons Hall. Utgangen på traseen går langs med tribuneanlegget på Stampesletta før du svinger ned på Sigrid Undsetsveg.  Videre går traseen på asfalt frem til Fossveien hvor du kjører opp til fiskesetteanlegget på fast grusdekke.

Etter fiskesetteanlegget sykler du på sti opp til brua over Åveita. Stien går i terrenget og er stedvis bratt. Ved Åveita svinger du sørover og sykler i lysløypa til du kommer til Ringsvegutua.

Frem til drikkestasjonen på husmannsplassen Nysveen etter ca 3 km,  går traseen i Ringsvegutua. Det er jevn stigning på god grusveg opp til løypas høyeste punkt, Nysveen. Etter Nysveen kommer du inn i nedfartsløypa. Herfra og ned til lysløypa sykler du i traseens mest utfordrende parti.

Du følger lysløypa frem til brua over Åveita. Etter brua svinger traseen opp i den øvre delen av lysløypa. Denne delen av lysløypa består av både fast grus og noen partier med stein og bløte partier.  Etter en runde i denne delen av lysløypa, følger du lysløypa frem til Kleivbakken. Her skiller klassene retning.  

Klassene 15-16 år sykler opp til hoppbakken for så å følge den ordinære ritt-traseen til mål. Løypa for 15-16 åringene er 9,5 km.

Klassene 12-14 år sykler rett frem ved Kleivbakken og deretter ned til mål. Løypa for 12-14 åringene er 7,5 km.

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera