Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Foto og tekst: Randi Bolstad 10.08.2016 08:44 - oppdatert 11.08.2017 12:13

Endelig klar

Nå er ny, justert trasè fra Sjusjøen ferdigstillt og løypa er endelig klar.

Sluttbefaring
Tirsdag 9. august var det sluttbefaring i den nye, justerte traseen til Birkebeinerrittet. Løypa er nå endelig klar og alle Birkebeinere kan glede seg til å sykle den nye traseen 26. og 27. august. Se bilder og film fra gårdagens befaring.

En bedre opplevelse
Vi håper og tror at deltageren får en større naturopplevelse, traseen blir totalt 6 km kortere og vi anslår at gjennomsnittstiden blir noe raskere.

Bjønnåsen - Nysetra
Strekningen fra Bjønnåsen til Nysætra etter ca. 30 km, vil helt klart gi deg en enda større naturopplevelse enn tidligere. Den siste strekningen på 1,8 km før Nysetra, går på fin sti i terrenget. Denne delen av løypa vil være "single-track". Løypa er her kortet ned med ca 3 km.

 

Bilder fra Bjønnåsen - Nysetra

Sjusjøen langrennsarena - Avskåkålia
Den andre justeringen  kommer etter ca. 66 km mellom Sjusjøen langrennsarena og Avskåkelia. Her vil rittet gå hovedsaklig i renntraséen på en ny opparbeidet grusveg i 3 meters bredde. Den nye strekningen er på 4,8 km. Man unngår asfaltkjøring og løypa blir 3 km kortere. Ny trasè gir en større nærhet til terrenget, men krever også at du som rytter er mer konsentrert.  

Film fra strekningen

Kartutsnitt

Finere toppdekke
Det ble først lagt 30 cm med grov pukk, så et toppdekke med finere masse og med mer bindestoff.  Traseen ble så komprimert med veivalse og saltet for å binde toppdekket enda mer. 

  

Etter Sjusjøen og nedover mot Avskåkelia


Fin utsikt fra den nye traseen


Svartbekkveien

En fornøyd gjeng ved Håkons Hall etter sluttbefaringen. 

Fv: Jo Gunnar Ellevold, daglig leder i Birken, Olaf Johan Thomasgaard, økonomisjef, Tor Skraastad løypesjef og daglig leder i Lillehammer CK, David Tofthagen.

 

Enda ikke påmeldt?

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera