Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ingeborg Scheve, foto: Privat 23.01.2018 06:00 - oppdatert 23.01.2018 06:00

– Nå må vi begynne å gå langrenn

Toppturvenninnene fra Kristiansund bråbestemte seg for å gå Birken.

Ellen-Synnøve Storvik (44) og Marit Gjertsen (53) har kondis og utholdenhet til å holde på 10-12 timer i strekk. Nå skal de gå 54 kilometer på bortoverski, og frykter at det skorter på langrennsteknikken.

– Kondisen er ikke problemet. Men vi kommer til å slite med teknikken, og det kommer til å ta oss lang tid fra Rena til Lillehammer, mener Ellen-Synnøve.

Birken? Aldri i verden!
– Egentlig er Birken noe jeg har tenkt jeg aldri skal gå, at det er ikke noe for meg. Jeg driver jo med toppturer. Men plutselig satt jeg der med et hotellrom for to på Elgstua, og tenkte at det var nå eller aldri, forteller Ellen-Synnøve.

Å gjøre det alene fristet imidlertid ikke. Hun måtte få med seg noen, men da hun luftet ideen for toppturvenninna Marit like før jul, var svaret kontant: Nei, aldri i verden.

– Det var jo mest en spøk, og vi bare flira av det hele, og tenkte at dette var ikke noe for oss, sier hun.

Men da tanken fikk modnet seg litt, kjente de begge på at de hadde lyst.

– Det var nå eller aldri. Vi har jo langrennsski, og det blir noe helt annet. Det blir spennende å prøve seg, sier de.

I helga la de to venninnene inn et skippertak på Oppdal for å sparke seg sjøl i gang.

– Nå må vi jo begynne å gå på langrenn, ta noen helger sammen og gå litt med hodelykt på kveldene. Det blir spennende å gå over fjellet og gjennomføre dette, sier de to venninnene.

Ekstra dimensjon med Aktiv mot kreft
Å gå Birkebeinerrennet får også en ekstra dimensjon for de to damene. De skal gå med Aktiv mot kreft. Ellen-Synnøve har hatt brystkreft i to år, men har vært kreftfri et år nå. Og Marit var bare ti år gammel da hun mistet sin mor til kreft.

– Det var jo et lett valg å melde oss på i den puljen, vi må jo støtte dem, sier Ellen-Synnøve.

Nå håper debutantene på godt vær, bra føre og god stemning i løypa, slik at Birkebeinerrennet kan friste til gjentakelse. Hvem vet, kanskje kan det bli en tradisjon? 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera