Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Emma Kristine Skjerstad Foto: Privat/Gården Bootcamp 15.02.2017 11:00 - oppdatert 10.03.2017 19:09

40 damer er klare for "Inga-OL"

 - Det er en god blanding av single og godt gifte damer, sier Carina Kristiansen om Gården Bootcamp.

Det er en meget engasjert og energifull dame som tar telefonen når Birkebeiner.no ringer mandag ettermiddag. Carina Kristiansen er selv 38 år, samboer med tidligere skiløper Vibeke Skofterud og selve motoren i Gården Bootcamp.

Kristiansen var selv tidligere skiløper, og gikk på Hovden Skigymnas sammen med Skofterud. Kristiansen har også vært aktiv i athlete fitness og levd et seriøst treningsliv, hvor kun trening, kosthold og hvile har vært fokus. I dag er 38-åringen ivrig mosjonist og har startet opp et helt eget konsept ved navn Gården Bootcamp, hvor idrettsgleden står sterkt i fokus. - Det er en god blanding av single og godt gifte damer, sier Carina Kristiansen om Gården Bootcamp.

Senest på søndag ble Kristiansen nummer tre i klassen sin (36-39 år) under Vindfjelløpet. Et seedingrenn til Birken.

- Jeg er fornøyd. Det var helt sinnsyke forhold og ordentlig flotte løyper, sier hun og slår fast at hun ikke har bestemt seg for om hun skal gå Birkebeinerrennet enda. Gården Bootcamp
En av grunnene til at vi ville ta en prat med denne damen fra Mjøndalen, var nettopp fordi hun har startet Gården Bootcamp og de har nesten 40 påmeldte damer til Ingalåmi 2017.

- Hva er konseptet?

- Jeg er selv utdannet kroppsøvingslærer og kostholdsveileder, og har jobbet som PT på treningsstudio, som veileder og spinninginstruktør. Jeg var litt lei av å holde meg til A4-opplegg og rammer på treningssenter og ville starte noe eget.  

- Det var da Gården Bootcamp ble til. Familien min kjøpte en gård som lå idyllisk til ved Drammenselva med gressplen, et eget lite vann og gode muligheter for parkering. Det var her startet jeg opp utetreningen. Det startet med sirkeltrening og bootcamp på mandager. Bort fra alt som har med speil og kroppspress å gjøre, forteller en engasjerende 38-åring.

I dag har Gården Bootcamp med Kristiansen i spissen treninger fire dager i uken med varierte treninger som rulleski, terrengsykling, sirkeltrening, løping, paddleboard og langrenn.

- Her har vi damer i alle aldre og fasonger. Alt fra 25 til 60 år. Det er en god blanding mellom single og godt gifte, og det skal være en sosial greie. Den røde tråden er at vi skal ha det moro, bli sprekere og tørre å stille opp på konkurranser og arrangementer. Idrettsgleden er viktigst. 

Tidligere blodseriøs
Kristiansen har selv vært tidligere blodseriøs idrettsutøver, som hun selv kaller det, og vet litt hvordan hun ikke vil ha det lenger. 38-åringen mener gleden er noe av det viktigste i Gården Bootcamp.

- Jeg er tidligere skiløper og barnestjerne. Jeg vant blant annet hovedlandsrennet som 14-åring. Jeg gikk på Hovden Skigymnas og ble kjent med Vibeke Skofterud, vi var gode venninner og er oppvokst på treningssamlinger der hvor man skal trene, spise og legge seg tidlig. Faren er at man drar det så langt at man mister det sosiale.

- I Gården Bootcamp skal det ikke være sånn. Vi fokuserer ikke så mye på dietter som lavkarbo osv. Her eter vi brødskiver med gulost og syltetøy, og kan kose oss med pizza og øl. Vi er vanlige folk. Jeg tror man blir lykkelig av å yte før du kan nyte. Også har jeg troen på at det er lettere å komme i gang og å forbli i aktivitet om man er en større gjeng.

Inga-OL
I Ingalåmi stiller Gården Bootcamp opp med 40 damer på startstreken, og selv kaller de det Inga-OL. Her går alle mot klokka og seg selv.

- Det er en del nivåforskjeller og aldersforskjeller, og vi går hver for oss. De fleste har målt seg på trening, og jeg har anbefalt hvilken pulje de bør gå i. Jeg har selv gått Ingalåmi to ganger før, og tenkte at dette må være midt i blinken for damene i Gården Bootcamp.

- For disse damene blir det veldig stort å stille i Ingalåmi, eller Inga-OL som vi kaller det. Et ordentlig skirenn. 

- Hvorfor Inga-OL?

- Fordi Vibeke har mobba meg litt med at jeg kanskje har vært litt seriøs, i fjor reiste jeg opp til Lillehammer for å se løypa også har hun sagt sånn ”dette begynner jo å bli OL liksom”. Og nå kaller vi det å komme i form til Inga-OL. Det har blitt mer seriøst, men med mye humor i gruppa. Vi skal komme i form, men ha det gøy. 

Ambisjoner
Kristiansen som ble nummer fire i Ingalåmi i fjor, stiller i år revansjesugen og legger ikke skjul på at hun har ambisjoner for det 30 kilometer lange skirennet som går 11.mars.

- Jeg har veldig lyst til å komme på pallen i år. Det er siste mulighet før jeg går opp i den eldre klassen.

- Hva er ambisjonen til resten av damene?

- Vi skal kjempe om gode plasseringer blant eliten av norske husmødre, og kaste glans over arrangementet i rosa klær. Vi skal gjøre litt ut av det. Vi har fiksa eget beachflagg, vi leverer skiene til smøring også skal vi gjøre så godt vi kan. Jeg tror vi kan få til noen gode plasseringer og pallplasseringer i de forskjellige klassene.

- Hvordan har dere forberedt dere?

- Vi har gått på rulleski, hatt intervaller med staver, deltatt på diverse løp- og sykkelkonkurranser. Vi har lagt ned en god jobb. Dette blir gøy. Vi har øvd og terpet mye på både teknikk og staking, ettersom Ingalåmi er relativt flat.

- Vi var også så heldige at vi vant en konkurranse i høst som gjorde at vi fikk gå på ski allerede i slutten av oktober. Etter det har vi vært så heldige å få gå på kunstsnø på Konnerud og vi har reist til fjells både for å få langturer og skirenn i kroppen, avslutter Kristiansen til Birkebeiner.no. 

load articles
Webkamera
Webkamera