Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Privat 21.03.2017 13:32 - oppdatert 23.03.2017 13:42

Det seigeste merket

Birken er årets skifest i familien Johansen, og i år var det duket for ekstra feiring.

Tilfeldighetene ville det nemlig slik at ekteparet Harald og Anne Marit feiret 50 års bryllupsdag på samme dag som Harald gikk for sitt 25. merke i Birkebeinerrennet, arrangementet som på så mange måter symboliserer livsstilen i familien Johannesen.

Sitter langt inne
De første 24 merkene tok Harald relativt greit, men det 25. sitter langt inne.

– Først var det urinveisinfeksjon som kom i veien. Så ble rennet avlyst i 2014. I 2015 ble rennet spolert av en ødelagt biceps. Så har han hatt en ryggoperasjon. Høsten 2016 ødela han skulderen, og etter Trysil skimaraton i februar ødela han den andre skulderen, men far stilte til start i år likevel, forteller datteren Mona.

Men heller ikke i år skulle det lykkes Harald å få det 25. merket, selv om det meste lå til rette for suksess i år med strålende vær og knallføre over fjellet. Harald gikk overende i en utforkjøring bare et kvarter fra Birkebeineren Stadion, men klarte ikke ta seg til mål for egen maskin og måtte bryte helt på tampen.

Men hardhausen gir ikke opp drømmen. Så sant det står til liv, står åsbygdingen på startstreken igjen i 2018.

Ildsjeler
– Far og mor var med å starte skigruppa i Åsbygda IL. Far er trener og følger opp alle, så jeg vokste opp i en folkevogn-buss som kjørte skytteltrafikk hele uka for å hente andres unger til skitrening og kjøre dem hjem igjen etterpå, forteller Mona.

– Han er for øvrig fortsatt aktiv i klubben og smører ski og stiller på både på renn og samlinger enda det er lenge siden vi var med der. Mor er fortsatt med i sekretariatet på skirenn, og hun er med i Pruterud-komiteen som holder åpen kafé hver helg i skianlegget vårt, legger hun til.

Og til Birkebeinerrennet er det full mobilisering.

– Mor og far stiller med hus og biler. Klokka fem om morgenen på birkebeinerdagen kjører mor alle fra Åsbygda til start på Rena. Hun steker karbonader og har fest på kvelden, sier Mona.

Både barn og barnebarn har deltatt på Birken, men rennet er aller mest Haralds greie. Og 25 merker blir en stor milepæl.

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera