Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
15.03.2014 18:50 - oppdatert 05.04.2016 13:40

En tung Birkendag

Det har vært en lang og tung dag etter bestemmelsen om å avlyse årets Birkebeinerrenn.

Vi startet i natt og overvåket værsituasjonen time for time sammen med løypeteamet som var på ulike plasser i fjellet samt Metrologisk Institutt. Vi utsatte starten en time for å se om vinden løyet, men kl. 07.30 tok vi beslutningen om å avlyse Birkebeinerrennet 2014.

På det tidspunktet kunne ikke løypekjørere på fjellet gå ut av løypemaskinene på grunn av sterk vind og storm i kastene. Det ble av rennledelsen konkludert med at det var uforsvarlig å starte rennet og sende 17.000 deltakere over fjellet. Det var heller ikke forsvarlig å sende egne funksjonærer til matstasjoner og sanitetsposter ute i løypa.

Rapporten fra meteorologen tilsa ikke at vinden ville avta så mye og så raskt at det var grunnlag for å konkludere med at rennet kunne starte. Værrapportene sa også at vindene ville løye litt men at det kunne blåse opp igjen utover dagen. 

Politiets representant var helt klar på at det under rådende værforhold ikke var forsvarlig å sende tusentalls løpere innover i fjellet. 

Av hensyn til løpernes sikkerhet ble rennet derfor avlyst.

Det var en svært tung og tøff avgjørelse men sportssjef Sølvi Amundsen Aas sammen med Nasjonal teknisk delegert Geir Mauseth, sier at de er helt sikker på at beslutningen var riktig under de rådende forholdene som ble lagt til grunn når avgjørelsen ble tatt.

Transport av deltakere fra Rena
Transport ut av deltakere på Rena gikk veldig bra. Mange var fortsatt på sine lagsbusser og kunne returnere raskt. Vi satte også inn ekstra skyttelbusser for å frakte deltakere tilbake til Hamar, Lillehammer og Oslo.

Tidtakerbrikke
Tidtakerbrikke (chip) sendes til Birken, Fabrikkveien 2 2450 Rena.

Refusjon
Ved avlysning pga vær-/klimatiske forhold refunderes ikke startkontingent, transport og overnattingskostnader.

Historisk
I år skulle det 77. Birkebeinerrennet vært arrangert. Rennet ble avlyst i krigsårene 1941-1945 samt i 1948 da eierklubbene ikke ble enige. Rennet ble også avbrutt i 2007 på grunn av mye vind.

Se også oppdaterte nyhetssaker på www.birkebeiner.no med link til pressekonferanse og tilgang til bilder.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera