Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Søre Ål/Birken 19.01.2018 15:12 - oppdatert 19.01.2018 15:34

Skøyting i flere seedingrenn

Muligheten til å skøyte Birken ser ut til å skape en ny trend

Skøyting i flere av våre seedingsrenn
Muligheten til å skøyte Birken ble innført i fjor, dette ser ut til å skape en ny trend blant våre etablerte seedingsrenn. Siste ut er Søre Ål Runden, det tradisjonelle turrennet som i 30 år har blitt arrangert på Flugsrudjordet sør for Lillehammer sentrum. I år flyttes rennet til fjells og det innføres klasser i skøyting/fristil.

Ny dato og skøyteklasse i Søre Ål runden
Med start og mål på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen, er rennet et tradisjonelt seedingrenn til Birken på 40 kilometer klassisk. I år går rennet lørdag 10. februar og arrangerer også 40 kilometer i skøyting.  Årets trase er som tidligere - litt av det harde slaget med god stigning fra starten og med flere harde kneiker underveis. Deler av traseen følger Birkebeinerløypa og den kjente motbakken over Midtfjellet kommer midtveis i traseen. Litt lenger vest ligger Mostefjell og dette forseres to ganger etter 10 og 32 kilometer og er løypas høyeste punkt. se løype. Frilstilklassene benytter samme løype som klassikerne.

 I tillegg er det lagt inn en kortere runde på 16 kilometer i begge stilarter for de som ikke vil gå hele runden på 40 km. Her er det og trim og familieklasse så hele familien kan delta. Servering og premieutdeling vil foregå i servicebygget/kafeen ved skisenteret   

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera