Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Privat 09.02.2018 10:13 - oppdatert 09.02.2018 12:59

Tar foreldrene med over fjellet

Sandra Hanevold ga sine canadiske foreldre Birkendeltakelse som 70-års gave. Nå er de klare for FredagsBirken.

Sandra Hanevold skal skøyte Birken for første gang. Det er en bursdagsgave til foreldrene, som fylte 70 i fjor, og som la grunnlaget for skigleden Sandra nå håper å overføre til sine egne to barn.

Sandra vokste opp i Canmore i Canada, der langrenns- og skiskytterøvelsene gikk under OL i Calgary i 1988.

– Foreldrene mine var veldig ivrige til å gå på ski da jeg var liten, og jeg var med hver helg, både lørdag og søndag. Det er alle disse turene som gjorde at jeg ble så glad i å gå på ski selv og grunnen til at jeg begynte å satse på skiskyting fra jeg var 12 år, forteller Sandra.

Selv fikk hun representere Canada under OL i Torino i 2006. Slik traff hun Halvard Hanevold, og det ene førte til det andre. Nå er hun gift med den norske skiskytteren og mor til to gutter på 6 år og 8 måneder. Og i år skal hun ta med seg sine skiglade foreldre på det noe av det norskeste Norge har å tilby: Birkebeinerrennet.

Skøyting og klassisk
For Sandra går turen over fjellet i fristil, mens foreldrene vil gå klassisk. Derfor er de alle påmeldt i fristilpuljen på fredag 16. mars.

– Halvard og sønnen min blir støtteapparat, mens jeg skal gå i foreldrefart til Lillehammer, sier hun tilfreds.

Derfor er Sandra glad for at hun nå kan velge å skøyte Birken.

– Jeg er glad i å gå klassisk også, men jeg syns de er enklest og lettest å skøyte, særlig når jeg har begrenset tid til å forberede meg. Så siden foreldrene mine helst vil gå klassisk er det veldig fint med den fristilpuljen, sier hun.

Må flyte på rutinen
Sandra gleder seg til turen, men tror mor og far har større treningsgrunnlag enn henne.

– Det er sikkert 20-30 år siden de sist gikk turrenn, men helt siden vi bestemte oss for å gå Birken sammen har de trent systematisk for dette. De har kjøpt seg nye sekker og øvd på å gå med dem, så jeg tror de kommer til å være godt forberedt, sier Sandra, som håper hun kan flyte litt på rutinen fra tida hun var aktiv.

– Jeg har ikke gått så mye på ski de siste årene, og når jeg har litt tid til å gå på ski så må det som regel skje fort og effektivt. Så de fleste turene jeg får alene blir rundt en time skøyting i sone litt fort og litt hardt. Da føler jeg ar jeg har fått en god økt og er veldig fornøyd når jeg kommer hjem. Men 6-åringen er blitt glad i å gå på ski og går gjerne sammen med meg, så har jeg sikkert 100 kilometer i barnefart også, ler hun.

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera