Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
13.03.2018 08:08 - oppdatert 13.03.2018 11:05

Mari Arnøygard Wedum tar trippelen

- Jeg er frelst etter å ha opplevd gledesrusen etter å ha fullført løp og ritt i fjor. Nå går jeg "all-in" på ski, i joggesko og på sykkel!

Hun vant 71 grader Nord på TV Norge i 2010. Nå tar hun trippelen i Birken og er klar for sitt første Birkebeinerrenn.

Mari Arnøygard Wedum
Alder: 33 år
Bosted/klubb: Vågå/ Ottadalen SK

Hvilke arrangementer er du påmeldt til i 2018?
-Jeg har meldt meg på Birkebeinertrippelen for første gang, så går "all-in" på både på ski, i joggesko og på sykkel!

Har du deltatt tidligere?
-Jeg hadde min Birken-debut i 2017, etter å ha flyttet på bygda (Vågå) og dermed var litt nærmere arrangementene. Rakk da ikke rennet, men var med på løpet og rittet. Begge deler var helt fantastiske opplevelser, som jeg levde på lenge - og gleder meg til å være med på igjen!

Hvorfor Birken?
-Litt tilfeldig, egentlig. Jeg liker å hive meg litt spontant med på ulike konkurranser, og teste meg selv med startnummer på brystet innimellom. Jeg har hatt lyst til å være med tidligere, men siden jeg har bodd i Stavanger, har det vært litt tiltak å reise, samt at det har krasjet med andre arrangement på vestlandet. Nå er jeg stasjonert i Ottadalen, og føler nok at Birken blir en tradisjon for meg fremover.

Hvor mye og hva trener du?
-Jeg trener stort sett hver dag, 5-7 ganger i uka. Om sommeren blir det mye terrengløping og sykling, både landevei og terrengsykkel. Ellers styrketrening et par ganger i uka. Om vinteren prioriterer jeg løping og toppturski, men er nå gira på å få dreisen på langrenn, siden jeg faktisk bor i "vinterland" i Vågå. Dette har jeg ikke drevet mye med tidligere, men nå kan jeg ta en treningstur på nabojordet i hverdagen, og det er fantastisk! Gleder meg derfor til å teste langrennsformen i Birkebeinerrennet, selv om jeg nok kommer til å gjennomføre mer på vilje enn på langrennsteknikk.

Har du et tips til andre?
-Jeg oppfordrer ALLE til å hive seg med på ett eller flere av Birken- arrangementene. Jeg er frelst etter å ha opplevd gledesrusen etter å ha fullført løp og ritt (som forøvrig ikke trenger å være et blodslit hvis du ikke selv legger opp til det), og deretter komme i mål i folkehavet ved Håkons hall. Arrangementene er etter min mening perfekt organisert og gjennomført i alle ledd. Jeg er imponert over arrangørene! Birken-arrangementene er en super arena for å teste seg selv og oppleve flott natur på en sosial arena!

 

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera