Nyheter

Birkendebutantene: Har lært av Kristine Stavås Skistad

Venninnene fra Konnerud debuterte i UngdomsBirken med god ballast i sekken: Råd og tips fra klubbkollega Kristine Stavås Skistad
Elise - Tomine - Mathea - U-Birken 2024 - Kent Murdoch

Birkendebutantene: Har lært av Kristine Stavås Skistad

Venninnene fra Konnerud debuterte i UngdomsBirken med god ballast i sekken: Råd og tips fra klubbkollega Kristine Stavås Skistad.

Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Kent Murdoch

Og det er ingen tvil om at jentene fra Konnerud fikk bruk for alle gode tips og råd på karrierens første Birkebeinerrenn.

– Det var slitsomt, og så var det litt kaos med alle de voksne i løypa. De gikk veldig sakte, sier Tomine Keir Næss Haugen etter Birken-debuten.

Venninnene Elise Bjønnes Olsen og Mathea Lono er enige.

– Det var slitsomt, og jeg tryna underveis. Det gjorde veldig vondt, sier Eline.

Jentene, som gikk i klassen jenter 12 år, hadde aldri gått et så langt renn før, men forteller at de trener to ganger i uka og dessuten har de fått masse tips fra verdens beste sprintløper, klubbkollega Kristine Stavås Skistad.

– Hun har lært oss masse. For eksempel at det er viktig å velge rett spor taktisk, få en god start og hvordan man skal plassere seg i feltet, forteller de tre.

– Ja, og så sier hun at det er lurt å gå igjennom løypa før rennet. Det er kanskje derfor vi var litt støle i dag, for vi gikk hele løypa i går

Hva er det viktigste dere har lært av Skistad?
– At man må ha det gøy, og at man ikke må gi seg, sier Eline til ivrige nikk fra Tomine og Mathea.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen