Nyheter

Debutant på 71 år!

Else Laksnes - debutant

Tekst: Ungdomsreporter  Foto: Privat

Vi ringte henne for en forklaring og for å høre hva hun tenker om helgens renn. 

- Hvorfor bestemte du deg for å debutere i Birken i en alder av 71 år? 

- Haha ja, jeg skjønte at du kom til å stille det spørsmålet. Jeg er jo veldig glad i å gå på ski, og i vinter gikk jeg Marcialonga. Der deltok også mange av skivennene mine som også skulle være med i Birken. Da var veien kort og jeg ble på en måte trigga til å prøve meg. Så da tenkte jeg at “ja, hvis jeg noen gang skal gjøre det så må det være nå”. 

-Hvorfor frista det med Birken?  

- Birken er jo en av de tre store, sammen med Vasaloppet, Marcialonga – som jeg for øvrig har deltatt i noen ganger.  

Tross sin erfaring med skirenn og sine 71 år er dette altså første gangen Else stiller på startstreken i Birkebeinerrennet.  

- Jeg har jo gått en del på ski de siste årene. Selv om jeg ikke har gått på ski hele mitt liv, så har jeg gått noen lange løp de siste årene, oftest lokale renn, så grunnen til at min første Birken-start blir i år, er først og fremst av praktiske årsaker - at det ikke har vært et hovedmål. 

-Går du alene, eller har du flere med deg? 

-Nei, jeg går alene, men vi er en gruppe nå som reiser nedover. 

- Hvilke forventninger har du for rennet på lørdag? 

-Ja, de forventingene jeg har er at det blir en fin opplevelse, jeg har hørt veldig mye om at det er et av de fineste skiløpene man kan gå. Så forventer jeg at det blir veldig hardt, det er mange høydemetre. Jeg håper også føret blir bra føre, så det ikke blir alt for mye klabb og babb med smøring. Det kan bli utfordrende sånn som det ser ut nå.  

Da det er første gangen Else deltar lurer du nok på om hun skal gjøre det igjen. - Ja, det må jeg svare på etter å ha kommet i mål tror jeg og ikke før jeg har starta, ler debutanten. - Også er det litt spennende å gå med sekk, synes Else Laksnes.  

Vi ønsker den spreke 71-åringen lykke til over fjellet! 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen