Nyheter

– Det er mer moro å være dødssliten når man har gjennomført

Christofer Norgaard - Cato Olsen - Jørn Larsen - TurBirken 2024 - Kent Murdoch

– Det er mer moro å være dødssliten når man har gjennomført

Med blytunge forhold over fjellet innrømmer Jørn Larsen og kompisene at de vurderte å bryte TurBirken flere ganger underveis.

Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Kent Murdoch

Kompisgjengen fra Drøbak har gjort det til en tradisjon å gå TurBirken på fredag. Da kan de nemlig med glitrende samvittighet

– Det er fjerde gang vi gjør dette. Fredag går vi TurBirken, og lørdag er vi på Sjusjøen og heier på de som går Birkebeinerrennet, sier Jørn Larsen fra Drøbak.

Han og kompisene har erfaring med at det er glimrende restitusjon både fysisk og mentalt å se på andre slite seg gjennom samme løypa. Og det har de altså gjort til en tradisjon.

I år innrømmer gutta at det kostet litt ekstra. Med mye nedbør og tung nysnø ble turen fra Rena til Lillehammer en syrefest.

– Det var tungt fra start til mål. Jeg vurderte å bryte mange ganger underveis, men jeg gjør det aldri. Sånn er det når jeg sykler Birken også. Det har jeg gjort 11 ganger. Det er mer moro å være dødssliten når man har gjennomført, sier Larsen, og legger til:

– I dag tenkte jeg faktisk på å kaste skiene og aldri gå noe mer, men en time senere var alt glemt og vi går igjen til neste år.  

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen