Nyheter

Endelig for hjemmefavoritten

Magni Smedås - Birken 2024 Kent Murdoch

Endelig for hjemmefavoritten

Magni Smedås vant Birkebeinerrennet etter å ha gått alene i front fra Sjusjøen.

Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Kent Murdoch Video: Ungdomsreportere

28-åringen fra Lillehammer var soleklart raskeste dame over fjellet. Magni Smedås vant Birkebeinerrennet med ellevill margin, så mye at hun hadde tid til å ta med seg et flagg inn på oppløpet og bukke til publikum før hun gikk over målstreken. Og likevel vant hun med over ett minutt ned til Emilie Fleten på andreplass.

– Det betyr så mye. Birken er ett av de største målene for min del det er hjemmebane og det er i Norge og det er så magisk stemning langs løypa. Så mye kjentfolk langs løypa og mamma som står her og tar meg imot i mål, sier Smedås etter seieren.

I fjor ble Smedås nummer tre, i år gikk hun altså helt til topps.

– Det var utrolig artig.

Det smaker ekstra godt etter en sesong som startet alt annet enn etter planen. Først slet Smedås med overtrening. Like før sesongstart fikk hun en ryggskade som gjorde at hun mistet alle renn før jul. Og da hun endelig kom på banen, fikk hun konstatert astma. Da hun også fikk ryddet det problemet av veien, gikk hun altså helt til topps.

Knapt to og et halvt minutt senere kunne Smedås ta i mål lagvenninna Kati Roivas. Det finske langsløpstalentet har for alvor slått igjennom denne sesongen. Tredjeplassen i Birkebeinerrennet var hennes sjuende pallplass i Ski Classics.

– Det er utrolig gøy. Jeg kan nesten ikke tro det er sant. Jeg har trent og satset hardt i flere år, men etter at jeg gikk inn i Team Eksjöhus har jeg fått et stort løft. Alt er så profesjonelt, ski, organisering, trening, alt. Det er på grunn av dem at det går så bra i år, sier Roivas.  

Topp 3 kvinner elite
1. Magni Smedås, Team Eksjöhus, 2:47:09.9
2. Emilie Fleten, Team Ramudden, 2:48:17.4
3. Kati Roivas, Team Eksjöhus, 2:49:38.9

Se intervjuer med Magni Smedås og Emilie Fleten (av Ungdomsreportere):

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen