Nyheter

Sprakk i fjor, skal disponere bedre i år

Einar Tørnquist passerer Skramstadsetra i 2022.
Komiker og programleder Einar Tørnquist er fredag klar for sin femte tur mellom Rena og Lillehammer.

Tekst og foto: Ungdomsreportere

I år stiller humoristen i fredagens TurBirk. Også for to år siden valgte han å gå over på fredag. - Det var en fin tur. Jeg hadde spart til langt skjegg fordi jeg ville se tøff ut og ha istapper i skjegget, spøker Tørnquist. - Men det skar seg for været var aldeles strålende. 

I fjor deltok Einar i selve Birkebeinerrennet. - Det endte med sprekk etter ei mil, minnes han. På grunn av den opplevelsen har jeg trent mer kondisjon og skal prøve å porsjonere kreftene bedre gjennom hele turen.  

Komikeren føler seg bedre trent enn noen gang og har ambisjoner om å sette personlig rekord, men det har vært noen skjær i sjøen. - Jeg har slitt litt med sykdom. Sår hals og greier. I tillegg ser vær og føreforhold ut til å ikke være på min side. Litt uflaks, sier Tørnquist.  

Som mange sikkert vet, har Einar laget et tv-program/podcast sammen med stylist, Jan Thomas; “Jan Thomas og Einar blir venner”. Vi spurte om det kan være aktuelt å få med seg kompisen på Birken et annet år. - Jeg tror det meste han har gått på ski er 200 meter, det tror jeg faktisk er helt sant. Tror helt seriøst han hadde omkommet, han ville dødd av å gå Birken, ler Tørnquist. 

-Hvorfor TurBirken? 

- Det er færre folk og de som havner lengre bak i hovedrennet får dårligere og mer sleivete spor. Jeg liker at det er færre folk rundt meg og at sporene er bedre. I tillegg har jeg fleksibel arbeidsdag, som gjør at det blir letter å ta seg fri på fredagen. 

Hvordan skal du feire? 

-Jeg har jo noen øl i sekken, sammen med varme klær, så tar vi det videre derfra, sier Tørnquist, som også har deltatt i både ritt og løp tidligere. - Jeg husker jeg hadde så vondt i ræva etter rittet i 2000, men kanskje kan rittet bli aktuelt igjen senere. Løp er uaktuelt på grunn av knetrøbbel, så nå er det rennet jeg først og fremst fokuserer på, sier den trivelige humoristen. 

Lykke til, Einar! 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen