Nyheter

Vil kjempe om seieren

Torleif Syrstad og Runar Skaug Mathisen.
Torleif Syrstad og Runar Skaug Mathisen fra Team Lager 157 har vunnet henholdsvis Vasaloppet og Marcialonga denne sesongen. Søndag vil de være med å kjempe om seieren i Birken.

Tekst, foto og video: Ungdomsreporter

Torleif Syrstad har merket hva det innebærer å vinne en overbevisende seier i Vasaloppet, slik han gjorde for to uker siden. Jobben som fysioterapeut i 100% stilling er også en tøff kombinasjon med langløpssatsning. - Det har vært travelt og litt hektiske dager, innrømmer han. - Det har blitt litt lite søvn også, og det passet godt at Birken ble utsatt én dag. Så nå har jeg fått hvilt en dag ekstra og det var godt. 

Trønderen har ikke vært bedre enn nummer tolv i Birken tidligere, men håper på en god dag i sporet i morgen. - Jeg håper på pallen og er jeg på pallen kan jeg også vinne. Jeg har tatt steg i motbakkene og håper å få gode svar på utviklinga. Jeg mener traséen passer meg bra. Vasaloppet og Birken er helt ulike løyper og vinner du begge er du en komplett løper, mener Syrstad.  

De siste årene har Birken blitt avgjort der flere løpere har vært med å spurte oppløpssiden. Hvordan passer det deg? 

-Jeg er nok ikke den beste spurteren, så for å ha sjans kan jeg ikke ha med de raskeste spurterne på oppløpet.  

-Men er det mulig å komme i fra?  

-Ja, men da må du være klart sterkere enn de andre. Det er vanskelig, men mulig. 

Runar Skaug Mathisen har hatt en flott sesong og seieren i Marcialonga var et foreløpig høydepunkt. Han er klar på at seieren i Birken er et mål. - Jeg har ambisjoner om å vinne, ja. Birken er av de kuleste rennene og det største i Norge, så en seier ville vært virkelig morsomt, mener den høyreiste karen. 

For å klare det må det meste lykkes. - Jeg må ha sterk kropp, gode ski og lykkes med det taktiske sier Skaug Mathisen, som ikke ser bort fra at det kan bli spurt også i år. 

-Det kommer til å gå fort fra start, som alltid. De sterkeste går i fra, så får vi se om det er fire-fem eller ti. Det kan bli spurt.  

Da regner vi med at Runar ønsker å være blant disse. Fra Sjusjøen er det mye nedover mot mål. - Jeg er veldig god nedover. Det passer meg perfekt, sier Runar Skaug Mathisen. 

Se mer av hva Torleif Syrstad og Runar Skaug Mathisen hadde å si: 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen