Nyheter

18 x norgesmester klar for å gi gass

Anders Grøndal, her med lillesøster Marte Grøndal.

18 x norgesmester klar for å gi gass

Anders Grøndal (39) er mest kjent fra motorsporten og er 18 ganger norgesmester i rally og bakkeløp. Med det har han rekorden i antall NM-gull i norsk bilsporthistorie. Nå er han klar for SkøyteBirken.

Tekst: Ungdomsreporter. Foto: Aleksander Walmann

Dette blir Grøndals Birken-debut. Hvorfor har du valgt å melde deg på? 

- Fordi jeg har blitt litt hekta på trening, så det har egentlig blitt et naturlig mål å prøve å gå birken. Det er på en måte litt sånn bucket-list ting, som man har lyst til å gjøre en gang i livet, så jeg gleder meg skikkelig. 

Rallykjøreren forteller også at kondisjon er viktig når han sitter i bilen og kjører.  

-Kondisjon er veldig viktig, styrke er kanskje ikke så viktig, kanskje litt i forhold til slag og litt sånt, men man trenger ikke å være veldig sterk for å kjøre en rallybil. Kondisjon derimot er veldig viktig fordi du skal være påskrudd hele dagen, og det er mange lange dager fra morgen til kveld. Det er veldig mye av og på under billøp, der du er på i et kvarter og så har du transportetappe mellom prøvene, hvor du roer ned. Så det å ha god kondisjon er superviktig i bilsport, forteller rallykjøreren. 

Birken skifestival arrangerer en rekke løp. Grøndal har valgt å stille til start i SkøyteBirken, siden det er stilarten han liker best. - Jeg har blitt hekta på ski i det siste – og det er først og fremst skøytingen sin skyld. Jeg gikk en del klassisk før. Det var litt sånn halvgøy, men med skøyting synes jeg det har blitt vanvittig mye morsommere. 98% av treningen er skøyting, så det er det jeg mestrer best. 

For Anders Grøndal har skigåing blitt en viktig del av treningen, men mannen bak rattet driver også med andre typer trening. Han har også løpt Drammen halvmaraton og bruker rett og slett mye tid på fysisk trening for å bli en bedre rallykjører.  

-Jeg trener en god del ja. Jeg har liksom blitt litt hekta det siste snaue året. Jeg begynte i mai i fjor, da jeg møtte Steinar Mundal, den gamle lanslagtreneren på ski. Han hjalp meg veldig i gang med riktig trening, og hvordan jeg kan gjøre det på en bedre måte. Jeg har vokst opp med at hver joggetur liksom må være en rekordtur, og ga alt hver gang. Men så gikk jeg på smell etter smell og ble bare sliten. Jeg syntes ikke jeg hadde framgang. Så fikk jeg satt dette i system og fikk hjelp til å gjøre det riktig, og at det går an å gjøre det rolig også, og ha det gøy med det. Da merket jeg også at formen kom på en helt annen måte. Så nå har det plutselig blitt nesten trening hver dag, ute i skogen, på rulleski og ski. Da snøsesongen i fjor var ferdig, tenkte jeg at jeg ikke ville vente et halvt år for å gå på ski igjen, så da måtte jeg kjøpe meg rulleski, ler Anders Grøndal. 

Nå er det like før startskuddet går og fartskjøreren gleder seg veldig til å komme i gang. - Jeg skal kose meg og ha det gøy. Jeg ser fram til å oppleve folkelivet og atmosfæren.Alt blir bare veldig gøy, avslutter Anders Grøndal. 

Vi ønsker Anders lykke til og regner med at han gir full gass! 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen