Nyheter

5 tips til et vellykket skirenn og en super damehelg!

4373_MHO_05085

1. Sørg for at utstyret er i orden. Husk at du ikke trenger å ha det nyeste!

Enten skiene står lengst bak i boden eller om du er hyppig ute i løypa, det viktigste er å ha et par ski du er fornøyd med og som du vet passer til deg. La skiopplevelsen stå i fokus. Det er god plass til alle på Ingalåmi uavhengig av fart, utstyr, alder og ambisjoner. Vask og rens skiene og bruk en allroundglider som violett eller blå. 

Når du skal smøre ski før rennet så kan du enten benytte våre smørestasjoner før rennet, eller du kan lese deg opp på våre anbefalinger i forkant. Det viktigste er å gå for en type smøring du kjenner til fra før. Fler og fler velger også å gå Ingalåmi med felleski, så det er et godt alternativ. Husk gnagsårplaster!

2. Legg opp til et overkommelig og lystbetont treningsprogram

Tenk over hva som er målet ditt? Har du Ingalåmi som treningsmål, så bestem deg f.eks for om du skal gå 5 km, 15 km eller 30 km. Dette danner grunnlaget for hvordan du skal trene. Det viktigste er at du er motivert og at målet ditt er oppnåelig. Ikke minst er det viktig at du ikke sammenligner deg med alle andre, men gjør det som passer for deg. Hva har du behov for? Er det lurt med et kurs i forkant for å forbedre skiteknikken? Har du behov for å få gått noen lange turer? Trenger du å trene styrke? Legg en plan som passer inn i hverdagen din. Avtal gjerne treningsøkter med venner. Da er det lettere å komme seg ut! 

Er du presset på tid, så prøv å legg inn treningsøkter ved for eksempel å løpe til eller fra jobben, gjør styrkeøvelser i stua og gå så mye som mulig. For å frigjøre tid er det et tips at du legger fra deg mobilen og heller bruker tiden på trening. Sett på favorittmusikken din eller en lydbok, da går det som en lek. Like viktig som trening er god søvn og godt kosthold.

 

4373_MHO_02301

3. Finnes det ikke langrennssløyper i nærheten? Fortvil ikke!

Det er ikke alltid vinterværet spiller på lag, og da er det supert å ty til alternative treningsmuligheter. Aller viktigst er det å veksle mellom kondisjon og styrketrening. Du kan gjerne gjøre kondisjonstreningen på tredemølla innendørs. Pass på at du får lagt inn noen hardøkter slik at du sikrer fremgang. Motbakkeøkter er av de mest effektive kvalitetsøktene, både i form av treningsutbytte og tidsforbruk. I tillegg er det viktig at du har kontinuitet i treningen frem mot rennet.

Har du anledning til å ta deg en dagstur i helgen, så sjekk forholdene i fjellområdene i nærheten av deg. Det kan være at det er gode langrennsforhold i fjellet kun noen timers kjøretur unna. 

4. Allier deg med gode venninner

Det å trene sammen med noen er helt klart noe av det beste du kan gjøre. Det er sosialt og hyggelig, og det gir en god motivasjon. Lag faste treningsavtaler, gjerne med en liten gruppe. Da er det stort sett alltid noen som kan bli med. Har du en avtale, er den vanskeligere å bryte og det er lettere å komme seg over dørstokkmila. 

Hei på hverandre og prøv å få hverandre til å yte det lille ekstra. Kanskje dere kan ha et felles treningsmål? På Ingalåmi er det mange som reiser sammen og som har trent mot det samme målet. Da er det ekstra gøy i etterkant når målstreken er passert! 

4373_NO_05238

5. Ha det gøy!

Sørg for å ha det gøy! Det å være flere sammen som trener mot et felles mål som dere kan feire sammen i etterkant, er en unik opplevelse. Pass på at treningen i forkant er lystbetont og at målet og premien er attraktiv. 

Med Ingalåmi kan dere kombinere skirenn med en super damehelg på Lillehammer, noe som er en gulrot i seg selv. Stemningen er fantastisk og løypene er noen av landets beste. Byen byr på flotte hotell med gangavstand til sentrum, god mat og drikke og unike shoppingmuligheter i den sjarmerende handlegaten. Ikke minst er det enkelt å ta seg hit både med bil og tog.

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen