Nyheter

ALLE kan bli en Birkebeiner!

vj55

Tekst: Stein B. Olsen, Foto: Birken/Geir Olsen

Alle kan BLI en Birkebeiner
Kanskje har du dem på beina akkurat nå. Kanskje går du forbi dem hver dag. Tiden er uansett moden. Få på deg joggeskoa og kom deg ut. Litt er bedre enn ingenting. Nå kan også DU bli en Birkebeiner - i dag er det en måned igjen til løpet.

Birken Løpefestival arrangeres 15. juni. Og når vi innledningsvis sier at alle kan bli en Birkebeiner, så mener vi det. Uansett alder eller form, vi har mål og utfordringer du kan strekke deg etter.

Vi i Birken er opptatt av deg og din helse. Ubeskjedent nok sier vi at ingen har gjort så mye for den norske Folkehelsa som det vi har gjort. Og vi er vårt ansvar bevisst. Vi vil ha den rollen, også i åra som kommer. Derfor lanserer vi nå også et nytt mosjonstilbud på 5 km sammen med en av våre viktigste samarbeidspartnere Aktiv mot Kreft.

En perle midt i byen
Midt i sentrum av Lillehammer ligger en oase, Maihaugen. Norge største utendørsmuseum. Med sine gamle hus og bygninger, tjern og gamle gårder. Å bevege seg på Maihaugen er som å rusle i et eventyr. Slik blir det også for den nye løpet, som går gjennom denne kulturperlen, noen lange steinkast unna start og målområdet på Stampesletta midt i hjertet av Olympiaparken på Lillehammer.

-Dette er noe vi har jobbet med lenge, smiler Eirik Torbjørnsen som er aktiv løper og leder av Birken.

- Å få innlemme Maihaugen i vår løpefestival er en drøm, og vi vet at blir en opplevelse for alle som deltar, sier han. Takk til Maihaugen som legger til rette for at vi kan benytte deres arealer.

Birkens motto er opplevelser og utfordringer for alle. Med det nye løpet på fem kilometer slår vi også et slag for folkehelse og alle som trives med å røre seg.

Og størst av alt er: Gleden over å fullføre 
Birken er en massemønstring, det samme gjelder om du går på ski, har joggesko på beina, eller velger å sykle. Birken er en folkekasjon som er viktig for Norge, og folkehelsa. Og for alle uansett alder eller målsetting så sier vi: Størst av alt er, GLEDEN OVER Å FULLFØRE.

Sett deg delmål og ta deg tid til å oppleve naturen, stemningen. Alle folka som heier, og som ønsker at du skal få oppleve det aller største i Birkensammenheng: Gleden over å fullføre. Vi er mange som vil deg vel. Flere tusen frivillige, flere tusen publikummere, venner og bekjente, og folk du ikke kjenner. De ønsker at du skal få en topp opplevelse, at du skal nå målet ditt.

Sliten, lykkelig og kanskje litt lei, men at nettopp DU skal få oppleve den ultimate følelsen over å fullføre. At du legger ut på Facebook, Instagram ,Twitter,  what ever. 

Jeg greide det, jeg fullførte, jeg kom til mål. Jeg er en Birkebeiner. Ich bin ein Birkebeiner. I´am a Birkebeiner. Spre det til hele verden, eller du kan juble inni deg. Kos deg med den følelsen, den er ærlig fortjent.

Og hva sier de som kommer i mål. Jo, det var slitsomt, men mest av alt var det moro.

Det er akkurat det Birken skal være, og det er dette vi inviteterer DEG til å være en del av. En folkebevegelse som deltar i Norges viktigste historiske massemønstring for bedre helse.

Vi sees 15. juni:-)

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen