Nyheter

-Alle kan gå Birken!

Ole Kristian Bakkene
‘Birken-ambassadør Ole Kristian Bakkene er i år med på Birkebeinerrennet for tredje gang. I år har han fått med seg sju andre til turen over fjellet. Ole Kristian legger stor vekt på at Birken er noe alle kan delta på, og ikke kun noe for eliten.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

På bloggen sin Midtlivskrise i Lycra gir Ole Kristian treningsinspirasjon til folk i 40-årskrisa som han selv beskriver det. Her har han blant annet lagt ut pakketips til ferske Birkebeinere som lurer på hva de skal ha i sekken. Han har gått rennet to ganger, men i år er han Birken-ambassadør og har fått med seg sju andre som skal være med å gå. Som ambassadør er jobben hans å motivere folk til å melde seg på, spre Birken-gleden og vise at man ikke må være i toppform for å klare rennet.  -Man skal ikke føle at det bare eliten som skal være med på å sette preg på ritt, løp og renn, mener han. 

Som blogger og alenepappa med fulltidsjobb kan det være vanskelig å få tid til nok trening i forkant av Birken, men det er ikke fullstendig umulig. -Det er en vanskelig kombinasjon, hvis du skulle satt opp en matematisk formel tror jeg ikke den hadde fungert, forklarer Ole Kristian. Han forteller at det blir mye trening de ukene han ikke har barna, og når barna sover. -Det er jo en balansegang som jeg har trent på i noen år, tilføyer han. 

Ole Kristians plan for rennet er å ta det som en tur. I tillegg til å nyte naturen og skape god stemning i løypa har han også planer om å strømme deler av rennet, filme og ta bilder. Etter alle har kommet seg i mål blir det å hygge seg med laget og blogge litt mer, før han setter seg på bussen tilbake til Rena. Etter dette bærer det hjem til barna igjen. 

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen