Nyheter

-Jeg skal komme i mål før lysene slukkes

Arve Tellefsen
Arve Tellefsen (82) er verdenskjent norsk fiolinist som på lørdag skal gå Birken for fjerde gang. I fjor måtte han bryte, men satser denne gangen på nå målet om å fullføre.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

I fjor sørget kaldt vær og vind for at den sympatiske trønderen fikk pustevansker og måtte bryte. Derfor vil han prøve på nytt i år, selv om han sa at det ble siste gangen i fjor. -Jeg er dårlig på ski, men jeg har viljen og styrken til å fortsette, sier han. 

Som fantastisk fiolinist bruker Tellefsen selvsagt mye tid på å øve. - Ja, spillingen tar mye tid, så treningsmengdene på ski blir kanskje ikke slik de burde være.

Å spille fiolin og stake på ski er heller ikke en kombinasjon som alltid er like velkommen. Armene er jo det viktigste man har for å få vakre toner fra instrumentet.  - Jeg må være litt forsiktig med stakingen. Det å stå på ski er jo nesten en hindring for fiolinspillingen, humrer Tellefsen. 

Målet hans er å komme i mål. og er fast bestemt på å gjennomføre denne gangen - Jeg vil komme til Lillehammer før det stenger og lysene slukker. og jeg håper at vennene mine venter på meg, selv om de er raskere enn meg og kommer før i mål. 

Hva venter etter målgang?

- Da blir det feiring i Oslo med venner og familie, avslutter den spreke og ungdommelie trønderen.

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen