Nyheter

Birken avlyser løpet

5434_MADR2_03152

Tekst og foto: Birken

Avlyser Birken løpefestival
Birken AS har besluttet å avlyse Birken løpefestival som skulle vært avviklet første helga i september. Bakgrunnen er de siste ukers økning i koronasmitte i Norge, som blant annet resulterte i Regjeringens beslutning sist fredag om et forlenget forbud for arrangementer med over 200 deltakere.

- I likhet med sentrale myndigheter ser også vi i Birken med bekymring på smitteøkningen i august. På noen få dager har situasjonen gått fra minimal spredning i samfunnet til en usikkerhet som vil sette sterkt preg på høsten. I lys av det er dette dessverre ikke tiden for store mosjons- og idrettsarrangement, sier daglig leder i Birken, Eirik Torbjørnsen.

Birkebeinerløpet er Norges største terrengløp, og hadde 3.700 påmeldte deltakere fram til påmeldingen ble stoppet denne uka.

- Birken ønsker også ved denne korsvei å ta del i den nasjonale dugnaden, og vi håper denne vanskelige avgjørelsen vil bli mottatt med forståelse hos våre mange trofaste deltagere, frivillige og samarbeidspartnere. Vi hadde alle sett frem til årets løpshelg etter avlysningen av både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet tidligere i år. Nå må vi bare glede oss enormt til å samle hele Birken-familien igjen i 2021, sier Torbjørnsen.

Påmeldte deltakere
Birken AS vil neste uke (uke 34) etablere en refusjonsordning etter modell fra rittet der påmeldte løpsdeltakere vil bli gitt valget om en refusjon eller overføring av påmeldingen til neste år.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen