Nyheter

–Birken avgjøres ikke på Skramstadsætra

Per Martin Adolfsen
Per Martin Adolfsen er plassmajor i Østerdalen Garnison. Han deltar med sykkel i Birken for fjerde gang.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Adolfsen mener mange forsvarsansatte har et ganske nært forhold til Birken: -Det er mange fra oss som sykler, løper eller går på ski under disse arrangementene.  Vi støtter også Birken med mannskap og utstyr. Dermed får vi noen plasser i gjengjeld, som alltid blir fylt opp, så det er mange forsvarsansatte som deltar.  

Selv om Adolfsen har tre starter bak seg, er det seks år siden sist han deltok. - Jeg ville rett og slett komme i litt bedre form, og Birken er et godt mål å ha.  

-Hvilke deler av traseen ser du på som mest utfordrende? 

-Det må vel først og fremst være fra den nye traseen og fra Bringebru og opp til BjønnåsenDet samme gjelder fra Rosinbakkene til Sjusjøen, sier Adolfsen. 

Selv om Forsvaret går for å være litt tøffe og sterke, må Per Martin le litt når vi spør hvor han har sin styrke på sykkelsetet. 

-Hehe, jeg har nok ingen spesiell styrke, men jeg vet at jeg sliter mer i motbakkene enn jeg gjør på flatene, så det er kanskje på flatene jeg har min styrke. 

Mål 
Adolfsens ambisjoner for dette årets Birkebeinerrittet er å kjempe mot seg selv: - Jeg håper å sykle fortere enn det jeg gjorde her for seks år siden. 

Og til alle birkebeinere som satser på en hard åpning er plassmajoren klar:  

-Birken avgjøres ikke opp til Skramstadsætra, så ta det heller litt rolig dit og legg inn kruttet litt seinere i løypa. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen