Nyheter

Birken har blitt en god tradisjon

Ole Kristian Silseth
Ole Kristian Silseth er tidligere profesjonell landeveissyklist og en ivrig Birken-entusiast. Moldenseren har deltatt i alle Birkebeinerrittene siden starten i 1993. - Det er en flott sykkeltur, du treffer mange kjente og det har blitt en god tradisjon, sier Silseth.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Du vant det første Birkebeinerrittet i 1993. Hvordan var det å sykle Birken den gang? 

-Det var kort oppsummert: spennende. Vi visste ingenting om løypa og det var ganske kaldt om morgenen. Siden vi syklet i september, to uker senere enn det vi gjør nå, husker jeg at det var helt ned i en minusgrad på Rena om morgenen. Men været var heldigvis fint. Det var også mange flere deltakere enn hva vi trodde på forhånd.  

Dette året blir en litt annerledes tur enn ellers. Silseth har nemlig meldt seg på i CX-klassen hvor man sykler på en ny type sykkel med bukkehornstyre.   

-Jeg kjøpte CX-sykkel i fjor og det var en kompis av meg som bor i Oslo som også hadde kjøpt en slik, og han lurte på om vi skulle sykle sammen. Så nå er vi tre kompiser som skal sykle i CX-klassen. Jeg har brukt sykkelen mye i sommer og det er kjempeartig, og Birken-løypa passer bra til en slik sykkel. 

Silseth forventer at det blir like morsomt som det alltid har vært og han håper på oppholdsvær. 

-Jeg har syklet 25 ganger før, så jeg vet at det blir bra og det er bare været som kan dra ned opplevelsen.  

Hvordan er formen før lørdagen? 

-Jeg har gått på beina i fjellet i sommer, ca. 30 dager og sykla tilsvarende mindre. Men formen er grei, så å sykle fra Rena til Lillehammer går nok bra. Vi regulere underveis, forteller Silseth. 

Ole Kristian har mange gode Birken-opplevelser, men hans beste minne er fra 2002: -Da var det et fantastisk vær. Det var 22-25 grader og medvind. Det var skikkelig sommer hele veien, det var tørt og fint og alt var bare fyr og flamme. Det tror jeg var det flotteste Birkebeinerrittet jeg har kjørt. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen