Nyheter

Birken på EL-sykkel

Tonny Larsen
Med ekstrabatteri i sekken er Tonny Larsen klar til å sykle den 86 km lange strekningen fra Rena til Lillehammer på EL-sykkel. Nytt for Birken i år er at det er lov til å bruke slike sykler over fjellet.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

-Dette er en god forbedring, som åpner dører for flere som kanskje ikke har mulighet, eller ikke kan bruke vanlig sykkel, forteller Tonny Larsen- Det er absolutt en fin utvidelse i programmet. Larsen har anstrengelsesastma og er veldig fornøyd med at det er lov med EL-sykkel i årets Birkebeinerritt. 

Det er første gangen han deltar i Birken, og han gleder seg til start. - Med EL-sykkel bør det gå veldig greit, forteller han. 

Ekstrabatteriet han har i Camelbacksekken sin veier fem kilo, og i tillegg til et par liter væske og ekstra klær, blir det en merkbar vekt å ha på ryggen. 

Tonny har forberedt seg så godt han kan og har bestemt seg for å ta det litt med ro. -Kameratene mine sa at når jeg får startnummer på brystet så går det fort litt over stokk og stein, men jeg  jo bare ta meg sammen for å unngå det, forteller han spøkefullt. 

Tonny Larsen har vært med i Lillehammer-Oslo-rittet før, med da punkterte han og måtte bryte, men er nå veldig fornøyd og klar for å sykle EL-sykkel under Birken på lørdag. -Dette kommer jeg til å melde meg på flere ganger, avslutter friskusen. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen