Nyheter

Birken-veteran tilbake i skisporet

Bjørn Pleym Myhr
Birken-veteran Bjørn Pleym Myhr har ikke vært aktiv på ski siden 2015, da han tok seg en pause etter å ha gått gjennom en stor hjerteoperasjon. I år går 75-åringen over fjellet for sitt 24. merke.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Birkebeineren har sammenlagt 59 merker fra løp, ritt og renn, men nekter å gi seg før han har 60. Han hadde en hjerteoperasjon i 2016, og har brukt tiden etter til å trene seg opp igjen. -Man kan jo ikke bare legge seg flatt ned om det skjer noe, sier han.  

I sekken har han med seg ekstra tøy og skismurning. Som erfaren Birkebeiner vet han hva som er nødvendig å ha med seg på turen over fjellet.  

Selv om deler av løypa er ganske tøff, har ikke 75-åringen pleid å ha noen vansker i de mer krevende partiene. -Det skal jo være tøffest fra Kvarstaddammen og opp, men jeg har aldri hatt noen store problemer. 

Når han kommer i mål planlegger han å spise middag med Vang Skiløperforening. 

-Det første rennet gikk blytungt helt til Kvarstaddammen, så jeg vurderte å bryte allerede ved Skramstad. Men jeg gikk jo videre. 

Nå, rett før rennet, har Bjørn dessverre fått betennelse i skuldrene. -Jeg har fått noe dop for det, men startnummeret er jo det beste dopet. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen