Nyheter

-Birkenveteran klar til start igjen

Steffan Hartz Repshus
Steffan Hartz Repshus deltok i det første rittet i 1993 og er nå klar for sin 29. start i det tradisjonsrike rittet.

Tekst, foto og video: Ungdomsreportere 

I det første rittet for 30 år siden hadde Stefan akkurat begynt å sykle. Han forteller at det første terrengpartiet var veldig annerledes og at han måtte gå av i “Rosinbakken”. Målgang var den gangen inne i Håkonshall, mens man nå har mål utenfor.  

Det er vanskelig for den erfarne syklisten å peke på det beste minnet fra disse årene. Han trekker likevel fram 2003 da det var verdenscup. Stefan lå helt i front gjennom rittet, tok en spurtpris og ble til slutt nummer tre sammenlagt. I tillegg nevner han rittet 2010, der han lå i tet sammen med verdensmesteren i maraton.  

Hvorfor deltar du Birken år etter år?  

- Det er naturlig å være med på dette rittet fordi det er jo det største i Norge, sier Repshus som kjører en god del ritt hvert år. Grunnen til at han mangler en deltakelse i birkens 30-årige historie, er en ulykke i 2019, der han ble påkjørt og brakk beinet en drøy uke før start. 

Repshus har fått trent og forberedt seg godt i år og målsettingen på lørdag er å vinne aldersklassen, samt kjempe i front i pulje 1. 

Steffan har også råd til nye birkebeinere; forbered deg som til et vanlig ritt, ha riktig bekledning og ikke ta noen sjanser. Det er også viktig at sykkelen er smurt og ellers i orden. 

Se intervju med Steffan Harz Repshus her: 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen