Nyheter

Bli kjent med sykkelverten Sigbjørn

Sigbjørn sykkelvert i Fossumdrakt -sykkel1400x720
Foto: privat, tekst: Randi Bolstad

Sigbjørn Modalsli stiller i år som sykkelvert under Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer.

Sigbjørn sin oppgave er å gjøre turen hyggelig, bidra med sin ekspertise som kjentmann i løypa, bistå med teknisk hjelp ved behov og være en trivelig turvenn for de som sykler i nærheten.

Sykkelvertertene sykler i de useedede puljene med gule synlige hjelmer og vester, slik at de er tilgjengelige for deg under turen.

Hvorfor stiller du som sykkelvert Sigbjørn?

-Jeg har alltid vært aktiv i ulike aktiviteter både sommer og vinter og jeg er veldig glad i å sykle. Da min kone, Turid, som sykler for 12.gang i år, tipset meg om å være sykkelvert i Birkebeinerrittet, tente jeg umiddelbart. Dette så morsomt ut og jeg håper at jeg kan bidra til at deltakere får en god opplevelse og vil vende tilbake i årene som kommer.

-Med bakgrunn som turleder i DNT og mitt engasjement for frivillighet innen idretten, syntes jeg ideen om egne sykkelverter i Birkebeinerrittet er knallgod. Den gir flere mulighet til å oppleve gleden og mestringen av turen over fjellet, og sykkelvertene kan samtidig støtte deltakere som trenger moralsk eller praktisk støtte underveis.

Du er kjentmann i Birkebeinerriket?
Ja, jeg kjenner området godt. Etter å ha hatt hytte på Sjusjøen i 10 år har vi blitt veldig glad i området. Det å ha Birkentraseen rett utenfor hyttevinduet gir fantastisk flotte muligheter til aktivt friluftsliv både sommer og vinter, og hele familien bruker området mye til sykkelturer, skiturer, løpeturer og turorientering i fjellet. 


Vi ble oppmerksom på området etter å ha gått Birkebeinerrennet på ski for flere år tilbake. Da vi skulle kjøpe hytte var valg av Sjusjøen det naturlige førstevalget.

Flere i familien er også ivrige Birkendeltagere i både rennet, løpet og rittet. Arrangementene er en positiv sosial aktivitet, et fint  treningsmål og vi opplever mye idrettsglede knyttet til arrangementene. 

Vi ønsker Sigbjørn en riktig god tur over fjellet på lørdag!

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen