Nyheter

Bli med på jubileumsfesten

Randi Bolstad
Lørdag fyller Birkebeinerrittet 30 år og informasjonsansvarlig Randi Bolstad ønsker at flest mulig vil være med på årets jubileumsritt.

Tekst, foto og video: Ungdomsreportere

Det må selvsagt markeres at det er 30 år siden det første Birkebeinerrittet og Bolstad forteller at det kommer til å skje mye – spesielt på Rena. 

- Vi har laget et festprogram i samarbeid med Åmot kommune og Rena handelsstand. Det blir BarneBirken for de mellom 0 og 11 år og gratis is og pølse til alle som deltar.  Vi får også besøk av NRK-superbussen, med Fantorangen og alle de morsomme profilene som kommer og har show på Torget klokken 18.00. Så møt opp alle barn!  

Og ikke nok med det. Fredag klokken 19 blir det premiere på den nye Birken-låta. Det er Kine Kleveland – kjent fra blant annet The Voice” – som skal stå på scenen og fremføre sangen som hun har skrevet i samarbeid med med The Woods her på Rena.  Kleveland er Birken-ambassadør. ette blir gøy, forteller Bolstad entusiastisk. 

Selv om det meste er klart nå, to dager før start har det vært noen utfordringer. 

 - De siste dagene har det oppstått en utfordring med e-coli i drikkevannet her på Rena. Hvordan løser dere det? 

- Det er viktig at våre deltagere for helt rent drikkevann så vi har bestilt vann fra Tine i Brumunddal, så det kommer tanker hit på Torget der alle deltagerne kan fylle opp drikkeflaskene. I tillegg har vi drikkeposter på Åstvollen  der vi på Rena har ansvar for drikke til deltakerne. Så det er rent og friskt vann til alle deltakerne. Det er det viktig at deltakerne er informert om, sier Bolstad. 

Uværet “Hans” har også satt enkelte spor. - Det er ikke veldig store skader og våre mannskaper har preppa og fiksa og gjort nødvendige utbedringer (Les mer om dette her). Det gjelder spesielt på Lillehammer-siden ved Bringbu og i Ballettbakken på Lillehammer. På lørdag skal alt være klart, forteller Birkens informasjonsansvarlig.  

-Hva vil du si til de som lurer på om de skal delta i Birken-arrangementene? 

- Dere må bare komme og selv om dere ikke føler dere godt nok trent, så bare kom, for dere vil klar det. Vi ønsker at flest mulig har lyst til å være med på jubileumsrittet vårt. 

Da er det bare å følge oppfordringen og slenge seg med. 

Se intervjuet med Randi Bolstad:

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen