Nyheter

Debutanten: – Det er det sosiale som er hovedfokuset

Nora Hilsen - Birkebeinerrennet 2023 - Scheve 1920x1280

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

Nora Hilsen er en av en stor tropp fra NTNUI i Trondheim: De fylte en buss med 50 løpere til Birkebeinerrennet i år.

Nora Hilsen er en av stadig flere unge kvinner som lar seg friste av langrenn skirenn, og i løpet av vinteren har hun virkelig blitt bitt av langløpsbasillen.

– For to uker siden gikk jeg Vasaloppet, så jeg kjente det løpet litt i kroppen, men det ble en fin tur. Det var fint vær og masse folk som heiet, sier Hilsen etter målgang.

– Jeg visste deg kom til å bli hardere enn Vasaloppet, for det er mer bakker i Birken, og det var verre enn Vasa’n. Staking er muskulært vondt, men her var det mer kondis og kapasitet, forteller 20-åringen.

Men selv om Hilsen gikk for opplevelsen og turen, er det ikke noe i veien med konkurranseinstinktet.

– Da vi kom inn mot slutten her, så fant jeg fram det jeg hadde av krefter og klarte å duellere litt med et par andre jenter inn mot mål, sier hun ivrig.  

Sosialt
Hilsen, som tidligere satset aktivt på langrenn, fokuserer nå hovedsakelig mot lange løp både i triatlon og på ski. Hun trener cirka sju ganger i uka, men noen satsing vil hun ikke kalle det.

20-åringen ble med i idrettslaget NTNUI da hun flyttet til Trondheim for å studere. NTNUI har en egen gruppe for langløp, og Hilsen skryter av tilbudet.  

– Vi har masse fellestreninger med NTNUI, men det er mest morotrening og veldig sosialt. Det er det sosiale som er hovedfokuset, men langløp er så moro at nå må jeg gå igjen til neste år. Det er så mye sosialt rundt disse turene vi gjør.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen