Nyheter

-Det er bare å glede seg

Randi Bolstad
Birken nærmer seg med stormskritt og informasjonsansvarlig Randi Bolstad er klar for å ta imot mellom 17- og 18000 deltagere til helgen. -De kan bare glede seg, sier Bolstad.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Bolstad tror at årets Birkebeinerrenn blir helt fantastisk, som vanlig. Værmeldingene er heller ikke noe man trenger å frykte. -Jeg tror vi blir helt fantastisk, som vanlig. Det kommer 17000-18000 deltagere totalt til skifestivalen. Og de kan bare glede seg for det er spådd ganske bra vær og løypene blir veldig fine. Og logistikken blir bra. Så de kan bare glede seg til årets Birkebeinerrenn. 

Birken har gjort noen viktige endringer som det er verdt å få med seg. Alt av startnummerutdeling, kafé, Sport1-telt og mye av det vi vanligvis finner i Rena sentrum, er nå flyttet opp til start på Thingstadjordet.  

Disse endringene gjøres etter ønske fra deltakerne. - Ja, den endringen vi har gjort, med å flytte alt opp til start, mener vi forenkler logistikken. Dette har vi gjort etter tilbakemeldinger fra deltakerne om at det er litt knotete å måtte innom sentrum for å hente startnummer, for deretter å sette deg på en buss opp til start. -Nå kan du kjøre bilen din rett opp til start. Det går også skyttelbusser fra jernbanestasjonen, forteller Bolstad 

Deltakerne kan imidlertid ikke regne med å få varmmat på Thingstadjordet. - Nei, for middag oppfordrer vi alle til å spise i Rena sentrum. Vi har derfor organisert et skyttelbussopplegg, slik at du kan dra til start, hente startnummeret ditt, handle litt på Sport1-markedet, sette deg på skyttelbuss og dra ned på Rena og spise et godt måltid der. Vhar tro på at blir en god løsning for deltagerne våre. 

Deltakerne kan forvente seg en slitsom, men også en veldig fin tur over fjellet. Det blir folkeliv langs løypa. Det er publikumsgjenger oppi Dølfjellslia og på Kvarstad, Sjusjøen, Midtfjellet og ikke minst der de kommer i mål på Lillehammer. Det blir god stemning helt fra starten på Rena på Lillehammer.  

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen