Nyheter

Det er væskeinntak som gjelder

Kjellmann_Andreas_løp_landevei_2014-34

Det er meldt varmt og fint vær lørdag. Da blir det viktig med godt væskeinntak.

Foto: Andreas Harjo Kjellmann

Marthe Katrine Myhre har løpt Birkebeinerløpet 13 ganger og har god erfaring med hvor viktig væskeinntaket er for din prestasjon. Her er hennes tips før lørdagens løp:

På konkurransedagen er det væskeinntak som gjelder. Væsketap er en av hovedårsakene til redusert fysisk prestasjon, og i et løp som Birkebeinerløpet er dette viktig, spesielt hvis det blir varmt.

Å ha med seg sportsdrikke selv, i tillegg til å ta drikke på samtlige drikkestasjoner underveis, er en suksessoppskrift. Å drikke godt før start, og deretter fylle på med en god slurk sportsdrikk hvert 15. minutt, gir deg det du trenger av væske. Det du drikker bør inneholde både karbohydrater, salter og mineraler, som alle sørger for best mulig påfyll.

På samme måte som med disponeringen av løpet, bør du ha en plan for hva du eventuelt skal spise og drikke underveis. Sørg for at du stiller til start med både mat og drikke i magen, som du vet at magen din tåler. Her gjelder det samme som med annet utstyr. Test det du skal bruke i konkurranse på treninger i forkant.

NB! Det blir satt inn ekstra og vann- og spylestasjoner langs løypa i Birken og ved målgang i Birken Løpefestival.

Kampanjepris på Z-roller kr. 2990!

(annonsørinnhold)
Gjør som Petter Skinstad. Bruk Z-roller!
Besøk oss på vår stand i Håkons hall på Birkebeinerløpet eller bestill på vår nettside.
Bruk kampanjekode: zen
Bestill Z-roller
Petter 2
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen