Nyheter
Andreas Nygård - Foto Kent Murdoch

- Det var helt surrealistisk

Andreas Nygaard vant eliteduellen med Tord Asle Gjerdalen på målstreken.

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

Da hadde de to kollegaene i Team Santander byttet på å dra i tet den siste delen av rennet. – Det var surrealistisk. Vanligvis holder jeg på å dø de første 30 kilometerne, men på Skramstadsætra lurte jeg nesten på om jeg hadde nok vekt i sekken. Det er de beste skiene jeg har hatt noen sinne, det var helt ekstremt, sier Nygård.

I forkant av rennet tvilte Nygård på at en mann på 90 kilo kunne vinne Birkebeinerrennet. Samtidig har han vært i form siden seieren i Vasaloppet for to uker siden, og føler at han fortsatt rir på formtoppen.

– Etter seieren i Vasaloppet som var det store målet denne sesongen, så har jeg svevet på en rosa sky og følt meg bra. Men å vinne Birkebeinerrennet var helt der oppe med Vasaloppet. Gjerdalen var inne tre sekunder bak lagkameraten.

– Jeg prøvde så godt jeg kunne, og gjorde et forsøk på å riste av meg Andreas opp til Midtfjellet, for jeg visste at hvis var med opp dit så ville han bli umulig å bli kvitt, sier Gjerdalen, som gledet seg over kameratens suksess.

– Det er virkelig moro å se hvordan han stråler, sier han. Anders Aukland sikret seg den siste pallplassen. – Det var et bra løp, og jeg er veldig fornøyd med at hele laget gjorde det så bra. At vi hadde fire mann blant de topp fem er utrolig gøy, sier Aukland.

Topp 3 menn elite
1. Andreas Nygård, Santander, 2:33:13
2. Tord Asle Gjerdalen, Santander, 2:33:16
3. Anders Aukland, Santander, 2:35:25

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen