Nyheter

- E du me?

Gunn-Rita og Birger
Tidligere OL-vinner i terrengsykling, Gunn-Rita Dahle Flesjå, er en sann Birken-venn, med en rekke deltakelser bak seg. Denne gangen skal hun sykle sammen med sin far, Birger, og oppfordrer samtidig flere til å delta.

Tekst: Ungdomsreporter  Foto: Privat

- Jeg ser virkelig frem til lørdag. Far ble 70 år for noen måneder siden og den perfekte bursdagsgave måtte jo bli å sykle Birkebeinerrittet sammen.  

Det er en del år siden Birger deltok sist gang, og de to har planer om å ta det hele som en tur: - Vi skal stoppe på matstasjoner, spise, fylle på flaske, kanskje hvile litt og slå av en prat med likesinnede. Vi har ikke tenkt å stresse over fjellet, forteller Gunn-Rita. 

Hun oppfordrer samtidig flere til å gjøre det samme: -Har du noen som du kan utfordre til å bli med deg på en opplevelsesrik tur over fjellet fra Rena til Lillehammer? Da med fokus på tur og opplevelse, ikke tid og konkurranse. Husk at du kan bruke hele dagen, og du kan melde deg på helt fram til fredag klokken 22.00. sier hun. - E du me? spør den mangedobbelte verdensmesteren på klingende rogalandsdialekt 

Gunn-Rita Dahle Flesjå endte sin karriere som profesjonell terrengsyklist i 2018, og har mange bragder å se tilbake på I tillegg til OL-gullet i Athen i 2004, har hun blant annet 10 verdensmestertitler, og en rekke andre internasjonale medaljer. I 2005 ble hun verdensmester i terrengsyklingsmaraton på hjemmebane i Birkentraséen - og på lørdag er hun altså på plass igjen. 

Lykke til Gunn-Rita og Birger! 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen