Nyheter

Ellingard Gruppen sykler igjen

Ellingaard- bedrift sykle sammen

Tekst: Birken / Iselin Bonesvoll, Foto: privat

Det begynte som en fleip i kantina på jobb. Nå er de oppe i ti deltagere fra flere bedrifter i konsernet Ellingard Gruppen, både gamle og nye.

– Det er en måte å treffes på sosialt på tvers av firmaene, som vi ellers ikke gjør så ofte, sier Henning Christensen.

Han sykler Birkebeinerrittet for åttende gang, og beskriver Birkebeinerrittet som en positiv begivenhet for bedriften. Sammen med kollega Lasse Kjeve koordinerer han turen hvert år, og de kan vitne om mange vellykkede Birkebeiner-helger tidligere.

– Alt er tilrettelagt med busstransport opp, og overnatting på hotell fra fredag til lørdag. For oss er det ikke et sykkelritt, men en sykkelfest hvor det ikke handler om å komme først i mål, men å «vinne banketten», sier Lasse.

Styrker samholdet

Til forskjell fra andre bedriftsarrangementer krever det å delta på Birkebeinerrittet en smule mer enn å bli med på en festmiddag.

–Å delta i rittet stiller litt krav fysisk. Vi har mange leverandørturer som kun fokuserer på fest og mat, og det har vi en bit av her også, men hovedattraksjonen er sykling. Det er bra for helsa, og det gjør at du må forberede deg og være i form før selve arrangementet, sier Lasse.

De fysiske kravene er også med på å styrke samholdet, ifølge kollegaene.

–Ofte havner man litt i kjelleren underveis, og så i toppen med endorfiner så det skaper en god dynamikk på kvelden som også følger med videre. Å være med i rittet motiverer til å trene litt ekstra ellers i året også, for det gjør vondt å stille på start og ikke ha sittet på sykkelen.

Ritt for alle

Selv om de reiser som et lag, er det individuelt hvordan de vil legge opp turen ut ifra nivået man er på.

–Personlig sykler jeg to ganger i uken, og prøver å gjøre det gjennom hele året. Lasse sykler en del mer, og han er den eneste som har klart merket. Det er ingen av oss andre som er i nærheten av å klare det, sier Henning.

Selv om Lasse går for merket, er de klare på at det er rom for alle nivåer når bedriften skal delta sammen. De kaller det for et lavterskeltilbud uten fokus på å vinne rittet.

–Hvis man har lyst til å gjøre noe mer med det så kan man det, og hvis man tenker at å komme seg over fjellet er nok så er det også fint og kjempebra. Målet for oss er at alle skal komme seg trygt fram, og ha en fin reise over fjellet, sier Lasse.

–Vi venter med middagen til alle er i mål, og når sistemann er der står ølen klar i baren, sier Henning.

Oppfordrer andre bedrifter med samarbeidspartnere

Til andre bedrifter som kanskje ønsker å gjøre det samme, har de en klar beskjed:

–Det bør man absolutt gjøre! Man trenger en som drar i gang, koordinerer og inviterer, men vi kan anbefale alle bedrifter å arrangere Birken-tur.

–Tidligere har vi også invitert med oss samarbeidspartnere, og det åpner opp for en annerledes tur som gir noe mer enn vanlige kundemøter. Vi opplever noe sammen, og får gode relasjoner, legger Lasse til.

Helga i august er hellig, og kan ikke byttes mot noe.

–Ett år prioriterte jeg Birken fremfor konfirmasjonen til min nevø, og det var ikke veldig populært hos min kone. Men så lenge helsa er der, og det er forsvarlig, skal jeg sykle hvert år, sier Henning.

–Bytt ut «jeg» med «vi», sier Lasse.

Jobber du i en bedrift og ønsker å ta med dine kollegaer til Birken?

Vi skreddersyr pakker med busstransport, startkontingent i tillegg til mat og drikke i mål. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen