Nyheter

Takk og lov! Nå står vi her igjen

øystein rodem

Tekst og foto: Øystein Rodem

En treningshverdag uten Birken er som Nordmarka uten Kikutstua.

Takk og lov! Nå står vi her igjen. Birken er rett rundt hjørnet. Forventninger, nervøsitet, spenning, frykt, glede - følelser!

Hvorfor har jeg ikke gått flere lange skiturer!? Og intervalltreningen, hvor ble det av den? Planene om bratte bakker med høy puls og metallsmak i ganen forduftet som frostrøyk i vinterkulda.

Birkebeinerrennet dukker opp i horisonten. Sterk og klar. Som Kikutstua titter ut av tåkedisen en iskald marsmorgen på vei over Bjørnsjøen i Nordmarka.

Vårens passkontroll
Det føles som å nærme seg en passkontroll. På reisen fra vinteren mot våren er Birken passkontrollen som evaluerer årstiden du er i ferd med å legge bak deg. Kommer du deg gjennom i år også? Spenningen stiger i takt med morgenlyset. I år har vinteren vært særdeles raus med fremragende skiføret. Trikkeskinnene har ledet oss fra Bygdøy til Bislingen. Da er det lett å smile bredt i vårens passkontroll.

For hva gir vel en bedre følelse enn å fortsette reisen når oppholdet og opplevelsene du legger bak deg har gitt gode, sosiale og helsebringende opplevelser av rang!? Meningsfulle minner å se tilbake på.

Vi er fremst i køen i årets vårpasskontroll, straks er det vår tur. Våren nytes bedre med et birkenstempel i lomma. Det vil kreve noe av oss. Da er det fint å minne seg selv på at det er de små ukomfortable valgene vi tar hver dag som trigger vår motstandskraft og opplevelse av komfort over tid.

Norsk kulturarv
Birken er med sine tradisjoner en viktig del av norsk kulturarv. En bauta i våre skiløperhjerter. Som Kikutstua står frem som et obligatorisk turmål iløpet av en vellykket skivinter, slipper Birken deg inn i våren med roser i kinnene, ungdommelig glød i blikket og en hunger som gjør at maten og livet smaker enda bedre.

Takk for at dere disker opp til skifest - klart vi kommer!

-Vi i treningsfellesskapet Team Driv Trening ser frem til en fantastisk tur fra Rena til Lillehammer! Vi stiller med en haug skiglade mosjonister som alle forventer en unik naturopplevelse som stiller fysiske og psykiske krav som gjør oss mer robuste for hverdagens utfordringer. Å være en del av et treningsfellesskap gir ekstra treningsmotivasjon. Vi gleder oss til det sosiale i forkant og etterkant i tillegg til frihetsfølelsen underveis!

Skihilsen

Øystein Rodem
Teamsjef Team Driv Trening

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen