Nyheter

Enkelt med felleski

Foto Sport 1

Birken Skifestival er rett rundt hjørnet. Uansett alder eller ambisjonsnivå - det har aldri vært enklere å nyte Birken!

Tekst: Team Skinstad  Foto: Sport 1 og Martin Andersen

Birkebeinerrennet ble arrangert for første gang i 1932. Siden den gang har rennet utviklet seg på alle områder, og gått fra å være for noen få til å bli et renn for de store massene. Samtidig har det kommet nye arrangementer til, som sørger for at både gutter og jenter, små og store, kvinner og menn kan finne det Birken-arrangementet som passer dem best.

Løypeprepareringen har blitt bedre, sluttidene har gått ned og servicen på start, langs løypa og i målområdet legger til rette for at samtlige deltakere får en fin tur over fjellet. Det har i det hele tatt blitt veldig trivelig å være Birkebeiner, akkurat som det skal være, og det er plass til alle og enhver over fjellet - uansett ambisjonsnivå.

Det er imidlertid én ting mange synes har vært vanskelig, og som for en del har blitt den største utfordringen med hele rennet. Vi snakker om skismøring. Hva man skal smøre med og hvordan man skal gjøre dette, har for mange skapt vel så mye hodebry som selve skirennet. Heldigvis har det skjedd en stor utvikling også her, særlig de siste årene.

Felleski har sørget for å få flere folk ut på ski, og har vist seg å være et supert alternativ også i Birken. Her møter du som regel skiftende føre og stigende temperaturer gjennom dagen, og da er felleskiene et trygt og godt alternativ. Selv om man beviselig kan gå fort over fjellet også med felleski er det neppe et alternativ for de aller raskeste, men for folk flest går Birken og felleskiene hånd i hånd. Fellene renses og impregneres like enkelt som man tørker av kjøkkenbenken, og uten å stresse med skiene får du mer tid til å nyte den fantastiske opplevelsen det er krysse fjellene mellom Rena og Lillehammer.

De siste årene har det også blitt like enkelt å sørge for god glid over fjellet som det er å få feste med felleskiene. Alle langrennsski bør settes inn med glider med jevne mellomrom, men nå finnes det flytende alternativer som gjør at du slipper både smørejern, varme og skraping av skiene. Aller best blir resultatet om skiene også vedlikeholdes med vanlig glider, men til Birken kommer du langt med et flytende alternativ. Dette sprayes enkelt på skiene og det eneste du trenger å gjøre er å polere eller børste skiene lett. Enklere blir det ikke!

Team Sport 1 Skinstads råd til alle som skal delta i ett eller flere arrangementer i årets utgave av Birken Skifestival er derfor å gjøre det enkelt, både med tanke på feste og glid. Aldri har det vært enklere å nyte Birken!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen