Nyheter

Feirer 50 år med Birken

50-årsfeiring.
Ilona Jambor og kjæresten har lagt 50-årsfeiringen til Birkebeinerrittet i år. Med egendesignede sykkeltrøyer er de 20 stykker som skal sykle over fjellet, mens de andre gjestene skaper stemning og heier underveis med egne T-skjorter.

Tekst: Ungdomsreportere  Foto: Privat

Bakgrunnen til denne spesielle feiringen er at Ilona er en av ambassadørene til Birken og er i likhet med mange av vennene glade i å trene både på sykkel og ski. Hun tenkte at det var morsomt å gjøre noe som betød veldig mye for henne, samtidig som at gjestene får en liten utfordring. Flere av dem skal nemlig sykle rittet for første gang. Gjengen sykler i puljer på fem og skal prøve å holde følge gjennom hele løypa. 

Festen skal holdes i nærområdet etter rittet og alle råvarer er kjøpt i Lillehammerområdet. Kokken Tor fra Øyer skal stå for maten og Ilona tror dette blir både spesielt og gøy. Nærområdet. I invitasjonen står det “yte før nyte”, et prinsipp som tydeligvis blir fulgt også på selve rittdagen. 

Jambor har syklet Birken fem ganger tidligere. - Nå har jeg vært syk i to uker, så målet med Birken er egentlig å sykle med venner og ha en fin opplevelse, sier hun. Jubilanten er imidlertid spent på hvordan det blir å sykle i plaskende regn og hvor lenge de klarer å holde sammen når det er nivåforskjeller innad i gruppa. 

Hva er det beste med Birken? 

- Det beste med Birken er vel å ha det som et mål hvert eneste år. Ingunn forteller videre at Birken er Norges største mosjonsarrangement, noe som hun synes er utrolig viktig å ta vare på.  

Siden det er meldt regn på lørdag, har hun noen tips til de som skal sykle: Ha på varme klær, for eksempel ullsokker og løse armer, da det kan bli veldig kaldt over fjellet. Men som Jambor avslutter med: - Folk tenker at det er så kjipt å sykle i regn, men man blir bare våt en gang. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen