Nyheter

Fersk rytter utfordrer Gløersen

svein halvor dahl
Svein Halvor Dahl ligger på tredjeplass i årets Birkebeinertrippel, bak Anders Gløersen på andreplass og Morten Eide Pedersen som ikke skal delta i rittet. Dermed er Dahl den største konkurrenten til Gløersen, men han har aldri syklet et sykkelritt før.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Langrennsløperen har aldri deltatt i noe sykkelritt før, og er spent i forkant av lørdagens ritt. -Siden jeg havnet blant topp 20 på både løpet og rennet tror jeg nok jeg har mulighet for en pallplass, sier 29-åringen. Videre tror han at det blir vanskelig å slå Gløersen, for det er ikke realistisk å være blant topp 20 på sykkel, i og med at han er en fersk rytter.  

Svein Halvor forteller at han skal kjøre på over fjellet, men sier det er viktig å ikke slite seg ut. For en som er mest vant til langrenn og løping er det viktig å holde seg på en så jevn fart som mulig. -Jeg skal prøve å holde meg på “terskelen” så lenge jeg kan og ikke gå på en smell underveis, for jeg vil havne på best mulig sluttid.

svein halvor dahl

-For meg blir nok de tekniske partiene de mest utfordrende. Jeg driver jo med langrenn og løping, så sykling er litt utenfor komfortsonen min, forteller Dahl. -Jeg satser på å være lur i de utfordrende partiene, for det er der jeg virkelig “mangler noe” i forhold til de som sykler mye. 

Birkebeineren sier han ikke føler seg så forberedt som han bør være, ettersom han ikke trener like mye selv om dagen. For tiden velger han å prioritere å trene andre i  Team Veidekke Innlandet, men bruker sykkelen en del som følgesykkel på treningene. Han har også tatt seg noen sykkelturer alene. 

Lykke til, Svein Halvor! 

svein halvor dahl
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen