Nyheter

- Flott å dele skigleden med andre

Rosie Brennan
Rosie Brennan fra USA skal lørdag delta i Birkebeinerrennet. Hun er fast deltaker i verdenscupen i langrenn, hvor hun hevder seg stadig bedre. I OL i Bejing endte det med 4.plass på sprinten og 6. plass på 30 kilometeren. Nå debuterer hun altså i Birken.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat/Instagram

- Jeg har alltid hatt lyst til å gå Birkebeinerrennet i Norge og har faktisk litt erfaring fra før, siden jeg har deltatt i “The Birkie”. Brennan sikter til den amerikanske utgaven av Birkebeinerrennet, som går fra Cable til Hayward i Wisconsin - også dette rennet er i overkant av fem mil langt. - Jeg er iallfall veldig glad for å få muligheten til å delta i den norske utgaven – og at jeg får lov til å oppleve det hele.  

Brennan er ikke redd for å ta fatt på de lange motbakkene som venter. - Det er egentlig slike løyper jeg foretrekker, forteller Brennan. - Jeg håper jeg har utholdenhet nok til å takle det, sier den amerikanske langrennsstjernen som har to seire i verdenscupen – begge fra Davos i 2020. 

Da verdenscupfinalen i Russland ble avlyst kom ideen om deltakelse i Birken. - Jeg kontaktet alle med tilknytning til Birken og nå er jeg en del av Team Robinson Trentino, et lag hun aldri har møtt før. Brennan er overrasket over hvor hjelpsomme teamet er, og hvor kult det er at så mange skal gjennomføre Birkebeinerrennet. - Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk en plass i teamet, og gleder meg til opplevelsen og ikke minst få nye venner i langdistansemiljøet.  

Denne uken har Rosie Brennan oppholdt seg på Sjusjøen hvor hun har testet ut den delen av traseen som ligger på Lillehammersiden. - Jeg liker terrenget og løypa virker morsom. Jeg ser spesielt fram til utforkjøringene ned fra Sjusjøen, forteller Brennan, som kommer til å gå med festesmurning. - Men det blir nok mye dobbelttak underveis, ler hun. 

-Hvordan er det å delta i skirenn så langt hjemmefra? 

- Nå har jeg reist rundt på skirenn i hele verden i lang tid og har ikke vært hjemme i Alaska siden november i fjor. Jeg ser frem til Birken, men gleder meg også til å komme hjem igjen.  

Rosie Brennan er ikke redd for de lange distansene og håper å få med seg flere langløp i årene som kommer. Kanskje ser vi henne i Birken også ved en senere anledning. - Jeg synes det er fantastisk å dele skigleden med andre som er like glad i å gå på ski som meg selv. Lørdag er hun med andre ord på rett sted. 

Lykke til i Birken, Rosie! 

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen