Nyheter

IF Frøy og SK Rye satser på Birken

Rye bilde til sak på web sportograf-134203210

Foto: Sportograf, Tekst: Birken

Dagfinn Bang-Johansen fra IF Frøy og Erik Sæbu-Vatn fra SK Rye syklet broderlig sammen over målstreken etter et fantastisk UltraBirken i 2018.

Størst i Norge og størst i Birken
Sykkelklubbene Rye og Frøy er blant landets største sykkelklubber. Klubbene trener på hver sin side av Oslo, Rye trener primært nord i byen, mens Frøy holder til i sydøst. I 2018 var de også størst i Birken. Rye hadde flest deltagere i Birkebeinerrittet mens Frøy var den største klubben i UltraBirken.

-Birken er et must og noe alle i klubben gleder seg til. Vi verdsetter Birken høyt og har det som et konkurranse- og treningsmål for sesongen.

Faste Birkentreninger
- Vi i Frøy er opptatt av både topp og bredde. Det å bruke Birken som oppkjøringsritt er genialt for svært mange medlemmer. Rittet går forholdsvis sent på sesongen og motiverer oss derfor gjennom sommeren, sier Dagfinn Bang-Johansen fra IF Frøy.

Vi arrangerer fellestreninger på sensommeren, med mål om å gjøre det bra i Birken. Vi kjører fellesøkter ukentlig og har en egen bakke som vi sammenligner med kneika opp fra Kvarstadammen. Det er gøy å trene sammen!

Egen buss og bankett
De fire siste årene har vi satt opp buss til Birken. Den kjører oss til start på Rena og henter på Lillehammer etter målgang. Dette forenkler logistikken og bygger samhold. For deltagerne i UltraBirken ordner vi med felles hytte og organiserer langestasjoner.

Viktig treningsmål
- Birken er et viktig treningsmål gjennom sommeren og starten av høsten for svært mange Rye-syklister, enten de er i sin første sesong på sykkel eller de som stiller i elite. Rye er en stor klubb med mye mangfold selv om mange nok forbinder klubben med Trondheim-Oslo.

Vi har mange som fokuserer mest på terreng og klubben har et stort rekrutteringsmiljø for de unge. En del sykler landevei på våren og "terreng" på høsten, men mange holder seg også på sti og grus hele året.

Frem mot Birkebeinerrittet arrangeres det ukentlig Birken-treninger i Oslo med et formidabelt oppmøte der det sykles et lite "mini-birken" gjennom Nordmarka, dette er absolutt verdt å få med seg, og viser at Birken er et viktig mål for mange, sier Erik Sæbu-Vatn fra SK Rye.

Vi ønsker Rye og Frøy velkommen til årets Birkebeinerritt!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen