Nyheter
Finn Westgård

Går Birken med nytt hjerte

Finn Westgård (60) fra Rena har vært igjennom noe de færreste gjør. I 2016 fikk han transplantert nytt hjerte. På lørdag stiller han til start i Birkebeinerrennet.

Tekst, bilde og video: Ungdomsreporter

Westgård fikk påvist hjertesykdommen allerede som 23-åring og måtte i seg med idretten som han var så glad i, som var det morsomste i livet. Det var likevel først etter at han hadde passert 50 at tiden var inne for det store inngrepet. Et nytt hjerte måtte på plass. - Jeg orket ingenting og var lite aktiv, forteller Rena-mannen. 

Den krevende transplantasjonen var vellykket og Finn merket raskt at ting gikk mye bedre. - Det ble en helt ny hverdag. Jeg orket mye mer og kunne trene så mye jeg ville. Livet fikk en ny vending for Westgård. Plutselig var alt helt topp. - Allerede rett etter operasjonen kjente jeg at her var det lettere både å puste og bevege seg.  

I dag, 7 år etter operasjonen er finn sprek som noen annen. - Ting er helt topp. Det er bare alderen som gjør at ting går litt saktere, men ellers er det bra, sier hardhausen som på lørdag stiller i klassen M60, uansett vær. - Vi driver en utendørsidrett, så selv om værvarselet sier det kan bli nullføre, tror jeg det moro allikevel, sier Finn Westgård. 

Årets mål er Birkebeinertrippelen. - Det er en utfordring, jeg liker å ha et treningsmål og jeg liker å drive med litt forskjellige typer idretter, sier mannen som altså har fått nytt hjerte. Imponerende! 

Sammen med fire kompiser er Westgård en del av Team 55+, en gjeng som liker å trene sammen og som deler sine treningserfaringer både med seg hverandre og omverdenen. Med sine 60 år er Finn ungsauen i gjengen. De andre er pensjonister, men alle er av det treningsivrige slaget.  

Lykke til over fjellet, Finn! 

Se intervjuet med Finn Westgård:

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen