Nyheter

Går Birken til inntekt for barnekreftforeningen

Gry og Anne i Marius-onepiecer
Anne H. Juell og Gry Stensaker skal gå Birken til inntekt for barnekreftforeningen. En sterk historie ligger bak initiativet, og de håper på å få bidrag underveis.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Anne Haneborg Juell og Gry Stensaker fra Vestby, skal gå Birken og samtidig samle inn penger til støtte for barnekreftforeningen, pengene vil bli øremerket til forskning på barnekreft. Grunnen til at de velger akkurat barnekreftforeningen er på grunn av et spesielt forhold til en kreftsyk gutt som dessverre ikke overlevde. Marius Lund Moen var en lokal gutt fra Rena som i september 2018 døde av kreft bare 12 år gammel. Anne er nær venn av familien og har derfor vært en del av de seks forferdelige årene Marius hadde kreft. - Det er på grunn av Marius. I bunn og grunn så er det det. Og så kjenner jeg jo også flere barn som har hatt kreft som har blitt friske igjen. Det er bare han som ikke har overlevd. Så det er mest på grunn av Marius, forteller Anne. 

Anne og Gry satser på å bli synlige i løypa så de kan få flest mulig bidrag. - Vi skal gå i onepiecer og pannebånd med Marius-mønster. Og vi skal ha laminerte lapper på sekkene og litt sånn forskjellig. Men vi går ikke så fort, så jeg tenker at det er mulig at vi roper litt og sånt så jeg regner med at vi blir lagt merke til, sier Anne. De har ikke noen spesielle mål til innsamlingen, annet enn at de håper at alle gir litt. - Alle monner drar, er det noe som heter. Så hvis alle gir litt, så blir det jo mye etter hvert, sier Anne. 

Jentene har ikke fått så mye oppmerksomhet enda, men de har vært i kontakt med NRK og Østlendingen. Vestby avis skal intervjue dem i dag så de håper på at dette skal skape mer oppmerksomhet. De har hengt opp lapper på diverse offentlige steder i Vestby, Elverum og på Rena.  -Jeg håper at det skal komme ut til litt flere mennesker enn bare lokalt på Rena og Vestby, forklarer Anne. 

De tror turen over fjellet blir veldig tøff og slitsom. -Det blir nok en fin tur, men slitsomt blir det, men det skal det jo være, ler Anne. Helt siden den første snøen falt har begge to gått mye på ski og forberedt seg så godt de kan. - Har jeg hatt tid, har jeg gått på ski, forteller Anne.  

Om noen ønsker å støtte Anne og Gry sitt initiativ er det bare å Vippse til 89859 og merke meldingen med BIRKEN 2019 så vil pengene gå direkte til forskning.  

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen