Nyheter

Går for klasseseier i UltraBirken

Kjell Seberg UB 2017
Kjell Seberg (60) er en erfaren birkebeiner, med både birkebeinerrittet og UltraBirken sykkel på merittlista.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Tidligere år har han syklet UltraBirken fredag, for så å sykle birkebeinerrittet lørdag. Han sykler for seier i sin klasse i morgen.  - Det å delta på Birken år etter år blir nesten som samlemani og jeg forventer at det blir moro og en god opplevelse, sier Seberg. Birken er ikke bare sykling, det sosiale er like viktig. - I kveld blir det en god middag med gutta, så vi kan hygge oss før start. For de er jo stort sett bak meg i løypa, humrer den spreke 60 - åringen. 

UltraBirkens trasé endres jo som kjent hvert år. -Årets trasé har jeg ikke studert så nøye, men den har jo bare blitt bedre og bedre for hvert år, så jeg regner med at den blir kjempefin, sier Seberg. Han har tenkt til å gå hardt ut fra start og holde så lenge som mulig, og passe på å spise og drikke. - Jeg må ta meg sammen på gruspartiene og jage der, og heller ta det litt roligere i terrenget, det er nok hovedstrategien, forklarer han.  

Ifølge Selberg er birkebeinerrittet bare barnemat i forhold til UltraBirken, både i forhold til teknikk og hodet. - Du må være på hele tida i ultraen, den er mye mer utfordrende mentalt, selv om noen sikkert tar den som en tur også, også er den mye mer morsom.  

Kjell Seberg
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen