Nyheter

-Hvis man vil, får man det til!

Magnus Waaler

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

I 2018 var han vikarlærer på en barneskole, der var det mye snakk om TikTok. Nysgjerrigheten vokste, og han måtte finne ut hva dette egentlig var. Han lastet ned appen og synes det var gøy. I desember begynte han å produsere videoer som han la ut, de fikk bra respons og ble veldig populære. Han forteller at suksessen ikke kom over natten, men at den vokste gradvis med tiden.  

I august 2021 ville Waaler delta på Lysebotn opp og for å delta der, måtte han være med i et idrettslag, helt tilfeldig ble det Rustad IL. Selv om Lysebotn ikke endte med gull og glamour for Magnus, syntes han det var veldig gøy og at det var god stemning. Da han i tillegg allerede var medlem i et IL tenkte han bare: “Hvorfor ikke bare begynne å gå på ski?” - Så det var det jeg gjorde, i en alder av 28 år.  

Oslo-gutten har hatt mange artige påfunn og oppnådd mange overraskende resultater på ski siden den gang. Blant annet gikk han på ski 24 timer i strekk i Holmenkollen mars 2021. I tillegg slo han Marit Bjørgen i Holmenkollmarsjen 2022 med 1 minutt og 46 sekunder. - Det var stats, ler Waaler. - Jeg startet bak Marit i startfeltet, og jeg er litt treig i starten så jeg kom litt bak, men snart var jeg forbi. Men hadde nok litt det ble litt trekkspilleffekt i de første bakkene, og plutselig var jeg forbi, forteller TikTok’eren fornøyd. Dette hadde han ikke klart for bare et halvt år siden forteller han, og bare ved å se på utviklingen hans fra Lysebotn opp og nå, så er det veldig imponerende.  

Som sagt har den skiglade gutten deltatt i Birken to ganger tidligere, i 2017 og på QR-birken i 2021. I 2017 visste han virkelig ikke hva han gikk til. Jeg var ikke like godt trent som nå og gikk tom for krefter halvveis ut i rennet. Han forteller at han også hadde prolaps, og at det etter hvert gjorde ekstremt vondt. Tiden hans i 2017 endte på 4 timer og 2 minutter, og i fjor på 3 timer og 50 minutter. Da måtte jeg ta noen pauser for å filme til ulike plattformer, sier sprekingen.  

I år stiller Waaler i eliteklassen. - Jeg begynte bare å le, forteller han om reaksjonen på dette. Han vet ikke hvordan han ligger an i forhold til de andre, så han forteller at han ikke vet hva han går til. Likevel tror han at det vil gå greit og at han kommer til å klare det ganske bra, selv om han også er nervøs. Erfaringsmessig sier han at i år har han mye bedre utstyr enn tidligere. - Jeg trodde i utgangspunktet det ikke hadde så mye å si, men har vist seg å bety en del.  Nå gleder Magnus Waaler seg til lørdag. - Man glemmer hvor ille det egentlig er helt til man faktisk står i det og tenker “det var sånn det var, ja”, men det skal nok gå fint. 

Sammenlignet med andre løp han har gått tidligere i sesongen, med “lignende” løypeprofil, går han greit mener han selv, men birken er noe for seg selv. - Det er langt, 54 km, med en god mil oppoverbakke, så jeg er veldig spent. Under 24-timersløpet gikk han 225 km. - Det ikke gikk veldig fort, men da var jeg heller ikke like godt trent som nå, så det blir vanskelig å sammenligne de med hverandre. Men Birken er kortere :) 

Målet til Magnus er å gå på under 3 timer, det vil si at han må forbedre tiden sin med over en time. Vil han klare det? Han har forberedt seg godt, trent hver dag, mye styrketrening med fokus på staking, siden det er nettopp dette han skal under Birkebeinerrennet.  

Magnus ekstremt glad i iskrem. Dette er noe han setter høyt, og deler gjerne litt om denne interessen på TikTok. Da vi spurte om hvilken is han liker best kom det kjapt: - Min gamle favoritt er Japp-isen. To andre favoritter er Drillo-isen og Cremè med lys sjokolade fra Hennig Olsen.  

Waaler har mange unge følgere på TikTok. - Jeg håper skigleden min påvirker ungdom på en fin og motiverende måte. Jeg vil at alle skal få glede av det, og vil også få frem at det ikke skal så mye til for å gå på ski. Man trenger ikke det crazyeste utstyret. Lista er lav for å komme seg ut og gå på ski, ta gjerne med venner og ha det gøy oppfordrer han. I tillegg sier han at han kan appellere til flere forskjellige ungdommer, med forskjellige mål. For eksempel de som vil bli gode på kort tid, oppnå resultater eller bare de som vil ut på ski og ha det gøy. -Hvis man vil, får man det til! sier avslutter Magnus Waaler. 

Se Waalers TikTok-side her: https://www.tiktok.com/@magnuswaaler  

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen