Nyheter

- Ingen frivillighet, ingen Birken

Willy Olsen - frivillig
Willy Olsen fra Rena er en av mange frivillige i forbindelse med Birken skifestival. Han har jobbet som frivillig siden han var liten gutt. - Uten frivilligheten blir det ikke noe Birken, forteller Olsen.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

-Hva er din oppgave under årets Birkebeinerrenn? 

-Jeg er leder for matstasjonen på Skramstadsetra, sier Olsen. Han har jobbet som frivillig for Birken nesten så lenge han kan huske. - Jeg ble lært opp av foreldrene mine da jeg var ung gutt. Det er morsomt å kunne bidra. Jeg er lært opp til å jobbe og har hjulpet til i forbindelse med Birken i “alle år”. 

Frivillighet er noe som opptar Rena-karen sterkt. - Det har blitt vanskeligere å få med folk som frivillige, men heldigvis er det fortsatt mange som bidrar. Vi må huske at uten frivillighet, blir det heller ikke noe Birkebeiner-arrangementer, sier årets dugnadsansvarlig på Skramstadsetra matstasjon. - Det er viktig at de som er unge fortsetter den frivillige innsatsen. 

Olsen sier at de skal servere sportsdrikke, banan, lefse, vørterøl og vann på Skramstadsetra og at ca 30 personer skal hjelpe til. 

Det er mye for- og etterarbeid i forbindelse med rennet, bl.a. må man pakke utstyr, få på plass de frivillige, rigge opp alt og ta det ned igjen. 

Er det gøy å være frivillig? 

-Ja, jeg synes det er gøy, har gjort det hele livet, sier Willy og legger til at han nok sier ja til for mye. 

Se intervjuet med Willy Olsen:

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen