Nyheter

Jeg er en eksemplarisk birkebeiner

almaas
Jon Almaas er godt fornøyd etter vel gjennomført ritt. Han var veldig opptatt av å oppføre seg pent både i løypa og ved matstasjonene, for en “Norwegian Arm” vil han ikke ha noe av.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Jon Almaas er opptatt av å oppføre seg pent i løypa. Han strekker seg ikke over andre og tar hensyn. -Ingen "Norwegian arm" på meg nei! sier han. "Norwegian arm" er en metafor som blir brukt om man strekker seg over bordet for å ta mat, istedenfor å be noen om å sende.  -Jeg vil si jeg er en eksemplarisk birkebeiner, jeg hilser på alle og har til og med søpla mi innenfor vesten, poengterer Almaas.

Tidligere i uka fortalte Almaas at han hadde fokus på å kle seg rett. Det var viktig at han ikke ble for kald eller for varm, men dette gikk ikke helt som planlagt. Med tre lag med klær svettet  han mer enn nødvendig, men det gikk greit lell.

Taktikken var å kjøre på fra start opp til Skramstad. -Jeg hadde planen på sykkelstyret, og jeg skulle bruke 35 minutter til Skramstad, men jeg brukte 38! Så der røyk planen gitt.

På tross av for varme klær og at tidsskjema røyk, klarte han merket med 6 minutters margin og er fornøyd med det.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen