Nyheter

-Jeg er jo sykkelminister!

Ketil pendler - Privat

– Jeg er jo sykkelminister!

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen debuterer i Birkebeinerrittet på lørdag.  

Av: Ingeborg Scheve, Foto: privat

Jærbuen med fire Nordsjøritt under beltet har gledet seg til de 84 kilometerne fra Rena til Lillehammer i over et år.

– Jeg er jo sykkelminister, både fordi sykling er en del av samferdselsplanen og fordi jeg er veldig glad i å sykle. Jeg skulle egentlig syklet Birken i fjor, men da ble det valgkamp i stedet, sier Ketil Solvik-Olsen, som gleder seg ekstra mye til helgas ritt.

- Hvilket forhold har du til Birkebeinerrittet?
– Birken har et godt renommé og er kjent for å være en folkefest, så jeg gleder meg til å oppleve folkelivet i løypa. Jeg har også hørt at det skjer mye rundt rittet både på Rena og Lillehammer, og at det er en messe og greier i Håkons Hall slik at det er masse å gjøre etter at man går i mål - annet enn å trille rundt på sykkelen og vente på at det blir sin tur.

- Har du syklet noe så langt før?
– Jeg er veldig glad i å sykle og i år har jeg syklet en hel del, både til og fra jobb og en del langturer. Jeg sykler mye har syklet Nordsjørittet på litt over ni mil fire ganger. Og i sommer har jeg også syklet flere landeveisritt, blant annet Nordmarka Rundt på 148km, Lillehammer-Oslo på 192km sammen med landsbruksministeren, og Hammer Stavanger, som er et litt annet konsept. Så distansen har jeg inne.  

- Og hva tror du blir den største utfordringen?
– Selv om det er ganske flatt på Jæren så har de vært flinke til å legge alle de bakkene og høydemetrene som går an inn i løypa, men det er noe helt annet å sykle nesten like langt men med så mange, lange motbakker. Så det å disponere kreftene riktig i motbakkene blir nok den største utfordringen. Dessuten er jo været en faktor. Jeg har hørt at underlaget i Birken kan bli ganske tungt hvis det regner, men nå ser det heldigvis ut som at det skal bli tørt og relativt behagelige temperaturer.

- Har du noen forventninger til tid eller prestasjon/plassering?
– Siden dette er første gang jeg sykler Birkebeinerrittet og løypa er helt ny for meg, så setter jeg ikke noen store mål om plassering eller resultater. Jeg må passe på å ta det litt pent fra start, så får jeg heller gi på litt på slutten hvis jeg fortsatt har krefter igjen da.

Ketil får utdelt trippelpremien Bikefinder etter deltagelse i både Nordsjørittet, Styrkeprøven og Birkebeinerrittet- vi gratulerer!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen