Nyheter

-Jeg håper folk tenker: Yes , jeg klarte det!

Eirik Thorbjørnesn
Eirik Thorbjørnsen er ny daglig leder for Birken AS. Han håper mange får en fin opplevelse og når målene sine under skifestivalen i helgen.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Eirik Torbjørnsen startet sin jobb som daglig leder i Birken AS 1. Januar 2019. Og han syntes det er kjempegøy. -Tenk på det å få lov til å lede en organisasjon med mennesker som lager skirenn, sykkelritt og løpefestival for mange tusen mennesker.  Det er kjempeartig fordi det betyr veldig mye for mennesker som bor i vårt område, sier han. 

Eirik Torbjørnsen håper alle får en veldig fin opplevelse. -Det handler om at veldig mange har Birken som mål for sesongen. Det kan være et treningsmål eller det kan være det å klare å gjennomføre. Han mener at dette arrangementet er med på å realisere drømmene til en birkebeiner. -Jeg håper veldig mange får en fin opplevelse og tenker: Yes, jeg klarte det! Ja jeg nådde målet mitt. 

Med tanke på skiforholdene, er Eirik rimelig sikker på at det blir klassisk norsk vinterføre. -Vi får tørr snø. Det blir flott, med minimalt med vind. Vi håper at det blir oppholdsvær. Det er det beste hvis sola dukker frem, men det vet vi ikke enda. 

Birken er stadig i utvikling og Torbjørnsen bekrefter at arrangementene skal ha fokus på å gi deltagere og tilskuere en sterkere opplevelse. -Ett skirenn skal være mer enn å gå på tur, det skal være noe mer. Det å være i naturskjønne omgivelseroppleve noe og få ett minne for livesom man kan forsterke, det tror jeg er nøkkelen.  

En av de nylig endringene er Turbirken, som erstatter FredagsBirken. Her kan løperne velge om de vil skøyte eller gå klassiskog om de vil gå over fjellet på tid eller ikkeEn annen viktig endring som er verdt å få med seg er at alt blir flyttet opp på startområdet, så nå kan deltakere, arrangører og supportere kjøre bil opp til start, evnt. ta buss. Der skal det være marked og henting av startnummer. 

Eirik har til sammen 20 starter. Han syntes det er litt rart og være i kulissene i stedet for i løypa. -Jeg visste ikke at det var så omfattende det som skjer i forkant.  Det er ganske mye mer behagelig og bare komme til startstrek, men akkurat nå så er jeg leder i Birken og da er det ikke tid til at jeg skal delta i Birken-arrangementene. Men heldigvis er det veldig mange flotte skirenn eller løpekonkurranser eller sykkelritt ellers som jeg kan delta på da. 

Torbjørnsen syntes det er kjempegøy å tenke på at av de bortimot 10 000 som deltar på selve Birkebeinerrennet på lørdagen. I tillegg er hver 4. deltager en utenlandsk statsborger. -Det er kjempebra for det forteller noe om at Birken betyr noe for oss som mennesker i utlandet, sier han. Han forteller videre at turistene drar hit for å se vår natur, som Birken-lederen syntes er helt praktfull. Han syntes mange av oss tar det for gitt at vi har snø. -Mange utlendinger ser aldri natursnø, de går bare på kunstsnø, så det er veldig stort for dem å komme hit. I tillegg ønsker de å bli kjent med vårt åttehundre år gamle sagn om kongeriket Norge og kongsbarnet. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen